Crucii Tale ortodoxe ne închinăm, Hristoase!

De mică am fost obișnuită să întâlnesc la biserică o Cruce trilobată, adică o Cruce ale cu vârful și extremitățile brațului orizontal în formă de trifoi. Acestei cruci m-am închinat în biserică, această cruce am vazut-o și pe biserică. Și pe această Cruce o voi considera ortodoxă până voi trece la cele veșnice.

Unii spun că generația vârstnică ar fi inutilă… E problema lor. Alții cred că acestora le e teamă că vârstnicii știu prea multe… Dumnezeu decide, totuși, numărul anilor și al zilelor fiecărui om.

În ultimul timp, am văzut că pe unele biserici ortodoxe a apărut crucea lui Baphomet… Ce să mai spun? Probabil, de mult timp se fac pregătiri pentru religia mondială Crislam, oficializată în acest an, și noi nu știm. De mai multă vreme au apărut pe anumite biserici cruci care au la bază semiluna musulmană. Vedeți cu câtă perfidie lucrează? Probabil, sponsorii care contribuie la construirea sau la repararea unor biserici oferă ,,cadou” și astfel de cruci!

De asemenea, au apărut în unele biserici ortodoxe crucea sagitata, cu extremitățile în formă de săgeți, crucile unor vechi ordine cavaleresti, precum crucea de Maltacu brațele egale și cu extremitățile mult lățite și cruci cu brațe care se îngustează spre mijloc. Unii se chinuie să ne spună că și acestea pot servi cultului ortodox, alții le folosesc deja… Într-o seară, am ajuns spre sfârșitul Sfântului Maslu la o mănăstire și m-am bucurat. Dar când am privit crucea cu care ieromonahul binecuvânta lumea, m-am cutremurat. Vârful crucii și extremitățile brațului orizontal aveau niște …cornițe! Cum să fie aceasta crucea lui Hristos? Care drac se sperie de așa ceva? Cu ce scop au fost aduse la închinare astfel de cruci? Nu m-am închinat acestei cruci, firește, ci am făcut repede cale întoarsă.

Am aflat că, la vama a nouăsprezecea, a ereziei, ,,se cercetează falsele raţionamente asupra adevăratei Credinţe Ortodoxe, lepădarea de dreapta Credinţă Ortodoxă, hulirea, blasfemia Acolo se întreabă gândurile nedrepte şi socotelile strâmbe faţă de Credinţa Creştinească, depărtările de drept măritoarea mărturisire a adevăratei credinţe, neîndeplinirea făgăduinţelor şi îndatoririlor creştineşti, îndoirea în credinţă, hulele asupra Sfinţeniei şi altele asemenea acestora.” (Nicodim Măndiță, Calea sufletelor în veșnicie. Vămile văzduhului)

Cred că, din respect pentru Credința Ortodoxă, mai ales în aceste vremuri, atunci ar fi necesară o delimitare de crucile care sunt folosite de masoni și de sataniști.

Prof. Lucreția P.

Publicitate

4 gânduri despre „Crucii Tale ortodoxe ne închinăm, Hristoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: