S-a dat sentința în cazul lui Visarion Alexa

Ne aflăm în plin scandal, iscat de isprăvile popii ecumenist Visarion Alexa. Haideți să descifrăm împreun dedesupturile acestei mascarade, puse la cale de profesioniști bine școliți, bine plătiți, fără chip și fără nume.Pentru aceasta să ne întoarcem în timp și să analizăm succint câteva precedente. 

1.Părintele Daniel Corogeanu. Deși medical legist a stabilit drept cauză a morții doza de adrenalină administrată în drum spre spital, probă hotătâtoare, în condiții normale, toată vina fost aruncată asupra Părintelui și a câtorva maici. Sentința definitivă i-a adus Părintelui șapte ani de închisoare, din care a executat patru. Nu făcea parte din sistem. Cazul a fost exploatat la maximum de presa românească și străină, care a aruncat asupra Bisericii noastre toate relele din lume. Ca să fie în ton cu vremea și cu ticăloșiile ei, ierarhii s-au gândit atunci să interzică preoților citirea Molitvelor de alungare a demonilor .

2.Corneliu Onilă de la Huși. Era omul sistemului care l-a infiltrat în Biserică, l-a ridicat pe un scaun episcopal, apoi l-a folosit pentru a crea un nou scandal mediatic menit să arunce iarăși cu noroi în Biserica Ortodoxă Română. Drept răsplată, i s-a dat un loc retras, unde trăiște boierește și în plus a fost derobat de corvoada de a juca teatru în piese precum ,,sfânta liturghie sau ,,târnosirea unei biserici. Se pare că la vremea respectivă a fost deschis și un dosar pentru perversiuni și pedofilie. Cine l-a deschis, l-a și închis și nimeni nu-i va strica tihna confortului cu care a fost răsplătit.

3.Cristian Pomohaci. Ecumenist până în măduva oaselor. Scoaterea la iveală a sodomiilor de care a fost acuzat, a fost un nou prilej de a ponegri Sfânta Biserică. A fost alungat din slujire, pedeapsă care l-a întristat și pe pastorul Vladimir Pustan din Beiuș, invitatul lui Pomohaci pentru a predica în biserica sa. Organele de cercetare penală nu s-au ostenit să-l cerceteze ,,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pedofilie cu persoane de același sex. Nu! Cristi cântă și joacă de mama focului în emisiuni folclorice, pentru că a scăpat de obligația de a juca rolul de popă de țară, cu mare trecere la credincioșii naivi.

4.Teodosie Petrescu de la Constanța. A fost acuzat într-o vreme de delapidarea unor sume immense și a fost pus sub acuzare, și sub control judiciar, pentru ca presa să aibă ocazia să-l fotografieze în cea mai umilitoare ipostază, aceea de infractor cu cătușele pe mâini. Vă amintiți? Am spus atunci că nu i se va întâmpla nimic, și așa a fost. A urmat procesul, a fost achitat și a ieșit curat ca lacrima. Chiar ați crezut că sistemul își va trimite omul după gratii? Nu. L-au folosit cât le-a fost necesar ca să arate lumii cât rău poate face Biserica în societatea aceasta românească .

5.Visarion Alexa. Faptele ne sunt cunoscute, măcar în parte, și nu vreau să insist asupra lor. În urmă cu trei zile îi linișteam pe cei care aveau insomnii din pricina lui Alexa, spunându-le că nu-l paște pericolul întemnițării. Și iată că vine și sentința, cu o celeritate uluitoare. Cum cine a dat-o? Cine altul decât pontifex maximus din Patriarhia Română, confratele mirean al lui Visarion, Vasile Bănescu. Ne spune dumnealui textual,  dacă Visarion Alexa se pocăiește, poate reveni la slujire. Așadar sentința nu vine de la vreun ierarh, sau din vreun consistoriu bisericesc, ci chiar de la Bănescu, cel care știe cu certitudine că popa Alexa nu va fi judecat și condamnat de vreo instanță civilă. Cum să-și pedepsească sistemul devotatul slugoi, după serviciile aduse în campania de inoculare cu substanța ucigașă? Nu, omul trebuie să se întoarcă la altar, doar n-o să pierdem un duhovnic de asemenea calibru, să lăsăm niște enoriașe fără spovedanie. Visarion și-a făcut datoria, a atras suficiente hule asupra Bisericii noastre. În cele din urmă, rușinea nu e a aceluia care o face, este a celor care o pricep.

Presbiter Iovița Vasile

2 gânduri despre „S-a dat sentința în cazul lui Visarion Alexa”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: