Scrisoare către stareța unei mănăstiri din Ardeal

Doamne ajută

Maica stareţă, sunt preotul pensionar Ioviţa Vasile din judeţul Sălaj. De două ori am fost la Mănăstirea frățiilor voastre şi mă simt dator să vă dau câteva informaţii în legătură cu lucrurile grave care se întâmplă în Biserica noastră.

1.În 2016, în Creta, la sinodul tâlhăresc, pseudo-ierarhii români au batjocorit Dogma Unicităţii Bisericii, spunând că şi sectele şi celelalte comunităţi eretice sunt ,,biserici’’. Au încălcat apoi toate Sfintele Canoane pe care au jurat că le vor păzi

2.Cu puţin timp în urmă la Mănăstirile Neamţ şi Sihăstria Putnei, sataniştii şi homosexualii au avut nişte reuniuni şi manifestări care le sunt caracteristice, cu ,,binecuvântarea ‘’ pseudo-ierarhilor Teofan de la Iaşi şi Calinic de la Suceava. Locaşurile sfinte au fost spurcate de aceşti ticăloşi vânduţi satanei.

3. La începutul acestei luni, a avut loc o adunare a consiliului ecumenic babilonic la Karlsuhe, la care au luat parte 395 de delegaţii. Delegaţia română a fost condusă de ereticul Nifon de la Târgovişte şi a stat alături de o șleahtă de homosexuali, membri ai cmb!

4. După cum declară ecumeniştii români şi străini, în 2025 aceştia se vor uni cu papistaşii. Ce veţi face, veţi intra sub ascultarea satanicului papă Francisc? Ştiţi că acesta promovează toate ereziile, spurcăciunile şi rătăcirile veacului acestuia? Pentru Numele lui Dumnezeu, deschideţi-vă ochii!

V-aş da multe alte exemple, însă timpul nu-mi permite. Dacă noi vom continua să stăm în comuniune şi ascultare faţă de aceşti pseudo-ierarhi, vom lua aceaşi osândă a chinurilor veşnice din iad. Sfintele Canoane spun că atunci când episcopul devine eretic nu mai avem datoria de a asculta de el. Dimpotrivă, trebuie să ne depărtăm de el. Vă îndemn să cumpăniţi bine aceste lucruri şi să vă depărtaţi de ierarhul eretic. Lucraţi-vă mântuirea unde vă va îndrepta Dumnezeu şi spuneţi acestea şi maicilor din Mănăstire. Nu uitaţi că demnităţile lumeşti sunt repede trecătoare şi, Doamne fereşte, să nu ne găsească sfârşitul în comuniune cu cei care L-au trădat pe Mântuitorul şi batjocoresc Sfânta Sa Biserică. Mi-am împlinit datoria faţă de Cuvioşia Voastră şi la Judecată fiecare vom da seama de cele pe care le-am făcut.

Presbiter Ioviţa Vasile

P.S. Scrisoarea datează de mai multă vreme și până-n ziua de astăzi maica stareță n-a binevoit să dea un semn. Păcat.

Publicitate

7 gânduri despre „Scrisoare către stareța unei mănăstiri din Ardeal”

 1. O s-o ducem extrem de rau daca toti ierarhii locului vor deveni eretici.Si chiar si in aceasta situatie,sa respectam numai ce ne invata la nivel crestin ortodox,iar daca ne cer vreodata sa acceptam sa mergem sa slujim impreuna cu ereticii,atunci sa nu respectam ce ne invata.De la orice om fie eretic ,fie ortodox,fie orice ar fi sa alegem numai partea cea buna asa cum i-a spus Iisus Martei despre sora sa Maria cand i-a spus:Marto!Marto!dar de multe te silesti si te ingrijesti,dar un singur lucru trebuieste.Maria partea cea buna si-a ales-o si aceasta nu se va lua de la ea.Aceasta vom afla sambata in Sfanta Evanghelie din cadrul Sfintei Liturghii.

  Apreciază

 2. Tot mai des ne confruntam cu exemple din partea stăreţimii şi preoţimii, de refuz al cinstei de a mărturisi Adevărul Hristos, de recunoaştere a Sfintei Ortodoxii, a dogmelor şi scrierilor Sfinţilor Părinţi, spre paguba lor duhovnicească şi a obştilor pe care aceştia le conduc. Acest refuz e sinonim cu acceptarea tacită a panereziei ucigătoare de suflet, propovăduită de vârfurile ierarhiei BOR, şi generalizată la toate nivelele sale de conducere.
  Au trecut mai mult de 6 ani de la pseudo -sinodul cretan şi observăm cum iconomia bisericească cucereşte tot mai mult loc în tainele Bisericii(Botezul, Sfânta Taină a Cununiei). Asistăm neputincioşi la înțelegerea eronată a Euharistiei, cu încălcări flagrante ale sfintelor canoane, iar spiritul«ecumenic» domină din ce în ce mai mult viața Bisericii, generând devieri de la credința ortodoxă şi o falsă spiritualitate. Mai pot fi oare credincioşii să fie deplin vindecați duhovniceşte, în «spitalul duhovnicesc», Biserica, în condițiile neîngrădirii de erezie? Când doctorii din«spital», cu toate că se mai numesc doctori, nu se mai pot vindeca nici măcar pe ei înşişi ?

  Fiecare mladiţă a ierarhiei BOR, de la vlădică la opincă, ţine cu dinţii de scaunul pe care îl ocupă, de însemnele arhiereşti sau preoțeşti, de realizările remarcabile obținute, folositoare sub aspect material şi profesional, (de obicei în instituții catolice, protestante), uitând că lumea şi Dumnezeu nu socotesc lucrurile după aceeaşi măsură, că* „oricine încearcă să tâlcuiască Evanghelia lui Hristos şi Apostolul în duhul şi criteriile unei anumite epoci, deci conform cu valorile şi postulatele lumii, se pune pe sine în afara realităţii care este în Hristos şi devine un sperjur faţă de făgăduinţa lepădării de diavol de la Botez şi faţă de Mirungerea care îl sălăşluieşte în Taina Crucii şi a Învierii ce aduce roadă în dumnezeiasca Euharistie.”
  Această încrengatură de sorginte ecumenistă, de tip mafiot, în care s-au lăsat antrenaţi, (unii gândind că se vor desprinde poate la momentul potrivit), le-a deformat mintea, discernământul şi smerita cugetare, încălcând astfel jurămintele făcute în Taina Hirotoniei.

  Trădarea credinţei la Creta şi urmările ei, răsar pe zi ce trece ca neghina şi mătrăguna în mijlocul spicelor de grâu, care încep să se usuce, unul câte unul, şi rămân fără roadă ca frunzele unui smochin uscat, în absenţa harului tămăduitor. O parte dintre credincioşi au părăsit treptat ocolul Sfintei Biserici în căutarea unor miraje iluzorii, căzând din nefericire în braţele ereticilor şi schismaticilor sau ajungând prada lupului înţelegător, nemaivăzând braţele iubitoare întinse ale Împăratului Hristos.

  Îmbolnăvirea mădularelor Trupului Lui Hristos, de această maladie ucigătoare a mântuirii, ecumenismul satanisto-masonico-sionist, generează tulburări grave, pe care le observăm cu tristeţe în viaţa bisericii, şi care nu sunt deloc nişte fenomene trecătoare, pe care să le trecem cu vederea. O parte a pleromei s-a vatămat deja, prin efectele adverse ale vaccinurilor efectuate la recomandarea clerului ecumenist, şi-a modificat prin înțepare ADN-ul personal, şi a devenit obedientă la toate cerințele slugilor leviatanului, dovedită de-a lungul aşa zisei pandemonii.

  Moartea trupească şi cea duhovnicească nu sunt altceva decât efectele întârziate, ale acceptării panereziei, care modifică conştiința, transformă omul într-un robot, sclav al sistemului globalisto-marxist, un rob al Noii Ordini Mondiale în care religia unică, aflată sub atenta supraveghere şi coordonare a cmb, cu concursul elitelor ierarhiei BOR, pregăteşte deja venirea antihristului.
  Fie ca Domnul Dumnezeu să ne păstreze în Harul Său!

  *Pr. Ioannis Romanides, Dogmatica patristică ortodoxă. O expunere concisă, Editura Ecclesiast, 2011

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: