Toți suntem egali. Pe pământul nostru românesc din Ucraina, ortodocșii nu au voie să organizeze pelerinaje. Evreilor hasizi ai lui Zelenski li se permite orice, pentru că ei sunt… mai egali

Avocat: De ce mii de Hasizi din Ucraina au voie să se roage, dar creștinii ortodocși nu? Avocatul a remarcat că mii de pelerini evrei se adună liber pentru rugăciunile în masă, în timp ce Mitropolitul Longhin este judecat pentru organizarea unei procesiuni.

Până la 26 septembrie 2022, peste 23.000 de pelerini evrei au sosit la Uman, care se adună liber pentru rugăciunile în masă, în timp ce a fost întocmit un protocol împotriva starețului mănăstirii Bančen, Mitropolitul Longhin, pentru organizarea unui pelerinaj de rugăciune mult mai restrâns, a menționat asistent – consultant al deputatului Kamjanec – Consiliul orășenesc Podolsk, avocat și șef al Frăției întregii Ucraine.

Potrivit presei, în Uman a avut loc o rugăciune în masă Tikun ha-Klali, la care au participat mii de jidani Hasidim. „Nu există protocol și nu există interzicerea unui eveniment în masă”, a subliniat activistul pentru drepturile omului.

Totodată, scrie ea, pe 24 septembrie, poliția a întocmit un proces-verbal împotriva episcopului Longhin și a unui credincios UPC: „Nu era organizatorul evenimentului, mergea cu o rugăciune către Dumnezeu”.

 „Rămâne doar să ne bucurăm pentru Hasidim”. Drepturile lor de a-și practica liber religia în Ucraina sunt protejate și asigurate în mod fiabil de statul ucrainean. De asemenea, nimeni nu-i persecută, nu le îngrădește rugăciunea comună… Pe de altă parte, un creștin ortodox, cetățean al Ucrainei în propria țară, trezindu-se dimineața, nu poate fi niciodată sigur că biserica lui nu a fost sechestrată, arsă. sau profanată”, a remarcat activistul pentru drepturile omului și a adăugat că se confruntă cu „durere și disperare din cauza Ucrainei noastre și a standardelor duble”.

După cum a scris SPŽ, Mitropolitul Longhin s-a adresat președintelui cu privire la confiscarea bisericilor de către așa-numita UPC*.

*UPC – bandiții mireanului Epifanie Dumenko, pseudo – episcop, recunoscut de ereticul Bartolomeu din Constantinopol și folosit pentru a submina Biserica Ortodoxă Ucraineană, canonica și legitimă, păstorită de PF Onufrie

Preluare de pe Borba za Veru – traducere adaptată, Google

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: