Sfântul Vasile cel Mare: Ucenicul lui Hristos trebuie să se supună poruncilor Atotputernicului fără murmur

Fiule, dacă dorești să slujești Domnului, slujește cu precădere Aceluia. Precum ostașul conducătorului din această lume se supune tuturor poruncilor acestuia, tot astfel și cel ce slujește Părintelui ceresc trebuie să păzească rânduielile cerești. Ostașul pământesc, fiind pregătit și prompt, este trimis în orice loc și nu se scuză din cauza soției și a copiilor. Cu atât mai mult ucenicul lui Hristos trebuie să se supună poruncilor Atotputernicului fără murmur. Ostașul pământesc merge la război împotriva dușmanului văzut; cu tine însă, nu încetează să se împotrivească zilnic dușmanul nevăzut. Acela se luptă contra trupului și a sângelui; tu însă, te înfrunți cu răutatea duhurilor întru cele cerești. Acela se folosește de arme materiale împotriva dușmanului trupesc; tu însă ai nevoie de mijloace duhovnicești contra duhurilor dușmane. Armele aceluia sunt obositoare și greu de purtat, uneltele tale, însă, „bune sunt și ușoare” (cf. Matei 11, 30) de purtat, dacă vrei într-adevăr să le porți.
Acela, după ce a învins pe dușman, se întoarce acasă la soție și la copii; tu, însă, după nimicirea dușmanului, vei intra cu toți sfinții în împărăția cea cerească. Pentru osteneala pământească, acela primește o casă materială; tu, însă, pentru strădania duhovnicească, vei primi cerescul dar.

(Sfântul Vasile cel Mare, Învățătură către fiul duhovnicesc, Editura Mitropolia Olteniei, Craiova, 2007, pp. 14-15)

Selecție și redactare: Sora Gabriela Naghi

Publicitate

Un gând despre „Sfântul Vasile cel Mare: Ucenicul lui Hristos trebuie să se supună poruncilor Atotputernicului fără murmur”

 1. Mesajul Generalului Radu Theodoru la Manifestația de 1 Decembrie 2021 din Piața Universității:

  „Prieteni, este un ceas deosebit de important. Mă bucur că sunteți atâția.Trebuia să fiți de trei ori mai mulți!

  Fiți atenți aici. Suntem cu un picior în groapă. Dacă nu punem picioru-n prag, se duce România noastră.

  Suntem atacați din toate părțile și știți foarte bine că ne înconjoară și ne silesc cu legi făcute de ei, de ticăloșii ăștia care își bat joc de Țara Românească pentru că noi suntem foarte slabi !

  Își bat joc de noi, ne-au înconjurat cu legi care distrug românitatea, sunt în folosul minorităților de toate felurile, de la cele sexuale, la cele etnice.

  Noi nu avem libertatea să ne spunem cuvântul pentru că stă justiția pe capul nostru și ne bagă la pușcărie. Să vă spun care este realitatea și care este mecanismul pe care ei îl folosesc ca să ne țină sclavi:

  Parlamentul. Parlamentul trebuia să fie al nostru, nu al lor. Asta-i vina noastră, a tuturora, a noastră, români care n-am ieșit la alegeri, care ne-am lăsat să ocupe ei majoritatea-n parlament. Votează legile pe care ei le vor. Le transmit rapid președintelui, care este sclavul ocultei internaționale, el le semnează rapid și justiția este obligată să aplice legile.

  Justiția românească la ora actuală a înlocuit securitatea Anei Pauker care-a ucis 2 milioane de români, justiția nu poate să facă altceva decât să aplice legile. Legile sunt făcute în Parlament. Ocupați Parlamentul. Fără asta nu reușim să facem nimic !

  Fiți atenți aici, religia noastră propovăduiește toleranța. Noi suntem de-o toleranță imbecilă. Toți ne calcă-n picioare pentru că noi suntem toleranți.

  Nu se mai poate ! Românii și-au făcut istoria și cu baioneta, nu numai cu pălăvrăgeala. Nu numai cu meetinguri.

  Dacă nu suntem fermi, dacă nu punem picioru-n prag, anul viitor nu ne mai adunăm aici. O să ne ducă Mossad-ul acolo unde vrea el.

  Vă urez și vă rog să nu aruncați blestemul pe istoria românilor pierzând România Mare de care noi răspundem. Eu mai puțin, pentru că mi-am făcut datoria pe front. Voi, voi puneți piciorul în prag, măi români, măi ! Nu mai dormiți în papuci ! Și cu asta, gata !”

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: