Nichita Stănescu: Limba română este patria mea

„A vorbi despre limba în care gândeşti, a gândi – gândire nu se poate face decât numai într-o limbă – în cazul nostru a vorbi despre limba română este ca o duminică. Frumuseţea lucrurilor concrete nu poate fi decât exprimată în limba română. …Ce patrie minunată este această limbă! Ce nuanţă aparte, îmi dau seama că ea o are! Această observaţie, această relevaţie am avut-o abia atunci când am învăţat o altă limbă”.

„Nu spun că alte limbi, alte vorbiri nu ar fi minunate şi frumoase. Dar atât de proprie, atât de familiară, atât de intimă îmi este limba în care m-am născut, încât nu o pot considera altfel decât iarbă. Noi, de fapt, avem două părţi coincidente, odată este patrie de pământ şi de piatră şi încă odată este numele patriei de pământ şi de piatră. Numele patriei este tot patrie. O patrie fără de nume nu este o patrie. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine viaţa se trăieşte”.

„Cinstea vieţii mele şi idealul vieţii mele sunt acelea de a fi aşternutul pe care la nesomn să se poată odihni oricând sufletul ţării.
Visul vieţii mele este să fiu cina la care stă vorbirea ţării mele când îi este sete de un vin şi de un viu.”

Cinstiți cititori,

Ne aflăm în plin război. Nu e vorba de cel din Ucraina, vorbim de războiul cel dintre noi. Iudele acoperite de veșminte arhierești luptă cu toate forțele pentru a distruge din interior Sfânta Biserică Ortodoxă Română. Uitați-va ce se întâmpla în aceste zile la Mănăstirea Frăsinei, prin uneltirile a doi indivizi, care au făcut pactul cu diavolul: Irineu de la Craiova și Varsanufie de la Râmnicu Vâlcea. Amândoi să plece din scaunele pe care le ocupă abuziv și necanonic.

Vă invit să căutați pe internet rechizitoriul Doamnei Diana Șoșoacă, în care o mireancă spune lucrurilor pe nume, cu cuvinte nu îndeajuns de aspre. Ascultați-l și veți înțelege care este sursa relelor din Biserica noastră.

Presbiter Iovița Vasile

Publicitate

3 gânduri despre „Nichita Stănescu: Limba română este patria mea”

 1. Doamne ajută! Părinte, ați văzut pe cine a invitat ”ÎPS” Petroniu la Hramul Bisericii Sf. Nicolae din Zalău? Pe prietenul jidovilor, care a intrat în sinagoga lor, pseudo-mitropolitul Teofan Savu, care se știe că a fost în Loja Armonia din Craiova când era mitropolitul Olteniei cu numele Sinaitul!

  Apreciază

  1. Doamne ajuta
   Nu sunt la curent, am prins din zbor o frantura de comunicat. Pe site-ul Episcopiei se scrie asa: AGENDA IERARHULUI
   Duminică, 4 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Preasfințitul Părinte Petroniu vor săvârși Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: