Pentru ,,întărirea vieții monahale’’, sataniștii din Mitropolia Olteniei au închis biserica din vale, alungă călugării vrednici de la Frăsinei și ,,întăresc’’ Legământul Sfântului Calinic

În data de 26 ianuarie 2023, membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei s-au întrunit în şedinţă de lucru, la Facultatea de Teologie din Craiova, pentru stabilirea mai multor hotărâri în vederea organizării optime a vieţii bisericeşti din mănăstirile oltene în general, şi din Mănăstirea Frăsinei, în mod particular, după cum urmează:

1. Au fost reafirmate vechile rânduieli de vieţuire călugărească, alese şi fixate de Sfântul Ierarh Calinic, la Sfânta Mănăstire Frăsinei. În acest sens, s-a hotărât „respectarea vechilor rânduieli athonite” şi „întărirea Legământului Sfântului Ierarh Calinic, potrivit canoanelor sale”. Totodată, membrii Sinodului Mitropolitan au decis că Documentul redactat de Consiliul Duhovnicesc al Sfintei Mănăstiri Frăsinei, în data de 10 ianuarie 2023, „constituie o lămurire canonică în termeni bisericești a Legământului Sfântului Ierarh Calinic”. Astfel, în acord cu Rânduiala monahală, s-a stabilit ca obligație pentru monahii din obşte să nu coboare și să nu participe la slujbe în „biserica de jos” sau în altă parte, în afara mănăstirii. Excepţie fac în acest sens părinţii duhovnici ai obştii, care vor fi prezenţi cu binecuvântarea Chiriarhului locului, după programul liturgic stabilit, la Mănăstirea Bistriţa Vâlceană.

În contextul situaţiei tensionate de la Mănăstirea Frăsinei, generate în special de atitudinea morală neconformă şi de comportamentul necanonic al unor vieţuitori din obşte, care au adus grave prejudicii de imagine Bisericii şi au generat sminteli și tulburare în rândul credincioşilor, Sinodul Mitropolitan a hotărât ca „monahii și ieromonahii care au încălcat rânduiala călugărească și au produs sminteală prin neascultare și sperjur, să fie excluși din obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei și canonisiţi la alte mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului”. De asemenea, toţi monahii din Mitropolia Olteniei (hirotoniţi sau simpli vieţuitori în obşte) „care vor încălca de acum înainte rânduiala canonică, jurămintele și voturile călugărești, vor fi sancționați conform Sfintelor Canoane, Rânduielilor Bisericești și Regulamentului vieții monahale”.

Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei au hotărât, de asemenea, în unanimitate ca piatra de „Legământ” pusă de Sfântul Ierarh Calinic, ctitorul și ocrotitorul duhovnicesc al Mănăstirii Frăsinei, ridicată anterior de la locul ei în condiții de constrângere comunist-atee, să fie reașezată la locul inițial. Se va executa de asemenea „o lucrare monumentală care va sublinia importanța și istoria acestui Legământ al Sfântului Ierarh Calinic, a evenimentelor care îi justifică actualitatea și care s-au desfășurat până în prezent”.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei a reafirmat că potrivit statutului BOR „în baza autonomiei bisericești, problemele de la nivel local sunt analizate la nivel eparhial sau mitropolitan”.

2.Pentru „întărirea disciplinei monahale în Mitropolia Olteniei”, membrii Sinodului Mitropolitan au decis ca toţi monahii şi monahiile din cuprinsul eparhiilor păstorite să respecte în mod desăvârşit: Sfintele Canoane, Regulile monahale ale Sfinților Părinți, Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și a Regulamentului pentru organizarea vieții monahale și funcționarea administrativă și disciplinară a mănăstirilor, Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi Regulile Sfântului Calinic”. Totodată, în acord cu specificul local al zonei, membrii Sinodului Mitropolitan au reconfirmat necesitatea respectării „hotărârilor Sinaxei Stareților și Starețelor, organizată la Mănăstirea Tismana, în data de 6 octombrie 2011”.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Observații

-Sfintele Canoane sunt bune atunci când trebuie pedepsiți călugării incomozi, care nu se supun orbește ereticilor.

-Călugării au datoria să respecte Sfintele Canoane, sataniștii – nu! Propunem călugărilor să înceapă cu Canonul 31 Apostolic și 15 I II Constantinopol și să se îngrădească de pseudo-episcopii eretici și sataniști, prin nepomenire.

-Aceștia tocmai au călcat în picioare Sfintele Canoane, cu prilejul săptămânii de spurcăciune ecumenistă.

-După toate ticăloșiile, minciunile și blestemele proferate, Irineu și gașca acuză călugării că ,,au adus grave prejudicii de imagine Bisericii şi au generat sminteli și tulburare în rândul credincioşilor!’’

-De zeci de ani, sataniștii țin, în sediul Mitropoliei și la toate sediile Eparhiale, niște muieri în straie monahale. Afară cu ele! Sfintele Canoane interzic cu asprime prezența lor printre sataniștii de parte bărbătească. Ai auzit, ciorângule academician Irineu? Uitasem să vă spun că dumnealui e și… academician! Cu zece clase.

Presbiter Iovița Vasile

Publicitate

2 gânduri despre „Pentru ,,întărirea vieții monahale’’, sataniștii din Mitropolia Olteniei au închis biserica din vale, alungă călugării vrednici de la Frăsinei și ,,întăresc’’ Legământul Sfântului Calinic”

  1. Doamne ajuta, binecuvantati parinte!
    Dementa caderii omului are o asemenea viteza si infiltrare, incat chiar si cei mai smeriti si doritori de mantuire, mireni sau monahi, se cam sperie cand privesc in jur.
    Live-ul de aseara, facut cu Sosoaca si Lazarus, este de-a dreptul halucinant. De la 2.59, ceea ce spune Sosoaca e dovada faptului ca ea nu are nimic de-a face cu ortodoxia, pentru ca un mirean care isi cauta mantuirea, cauta si scrierile Sfintilor parinti, in primul rand ale Domnului Hristos si ale Sfintilor Apostoli si apoi cauta el insusi sa se alinieze sufleteste, mental si faptic la cele lasate noua de Hristos.
    Ea delireaza niste lucruri si ii face reclama ratacitului Singurov, adresandu-se cu jigniri la adresa oricarui om care nu e de acord cu ea. Plaga galgaind de puroiul ereziei cuprinde foarte multe creiere spalate, la care unii precum Sosoaca, Lazarus, etc. contribuie din plin, fiind influenceri si latratori de inselare! Dumnezeu sa se indure de ei, sa-i lumineze intru mantuire!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: