Părintele Ioanichie Popescu să se hotărască odată: Este cu Hristos sau cu satana și cu toți slujitorii lui, si cu toată slujirea lui și cu toată trufia lui

Reafirm cu toata responsabilitatea : in perioada in care ne aflam, minciuno-mitropolitul Olteniei, Irineu Popa, isi sustine probele practice ale examenului de ocupare a functiei de Patriarh al B.O.R.! Pe cele teoretice le-a absolvit de mult timp, cu brio! De fapt, Mitropolia Olteniei se comporta de facto ca si cand ar fi o Biserica Autocefala, desprinsa de Patriarhia Romana, iar arhiconul de la Craiova se comporta ca si cand ar fi deja Patriarh! Cu aprobarea explicita a asa-zisului purtator de cuvant al Administratiei Patriarhale de la Bucuresti, Vasile Banescu, cel care a laudat public ultimele infractiuni anti-ortodoxe ale academicianului cu 10 clase! Semnal inechivoc al directiei inspre care se merge!

Irineu Popa le arata faptic stapanilor lui pana unde este dispus sa actioneze cu distrugerea Ortodoxiei si in ce anume este capabil sa o transforme. Le arata, de asemenea, in ce mod tiranic-deiscretionar va conduce B.O.R.-ul, daca il vor introniza pe Colina Bucuriei. Dovedindu-si deplina obedienta fata de acestia, precum si faptul ca nu se va da in laturi de la nici o ticalosie si de la nici o blasfemie! Dictatura lui se vadeste si prin aceea ca este singurul mitropolit roman care nu are vicar, iar Eparhii Episcopiilor sufragane ale Mitropoliei Olteniei sunt papusi de decor! Confirmarea ultima a venit la Sinodul Mitropolitan din 26 ianuarie 2023, cand respectivii Eparhi au semnat fara sa carteasca deciziile sale luciferice. Deci, s-au facut pe ei insisi impreuna-lucratori ai acestor decizii!

Semnalez o chestiune peste care ar trebui sa nu se treaca prea usor cu vederea : in comunicatul sus-pomenitului Sinod Mitropolitan din 26 ianuarie 2023, membrii acestuia reconfirma necesitatea respectarii hotaririlor Sinaxei Staretilor si Staretelor, organizata la Manastirea Tismana, in data de 6 octombrie 2011.Or, la acea Sinaxă  au luat parte si : Episcopul Caransebesului, Episcopul Devei si Hunedoarei (astazi decedat, insa inlocuit cu unul care ii urmeaza calea neabatut! ), Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria, si actualul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, la vremea respectiva vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. Asadar, toti acestia sunt subordonati minciuno-mitropolitului Irineu de cel putin 12 ani! Prin urmare, „jurisdictia”  lui reala depaseste granitele canonice ale teritoriului pe care se presupune ca ar trebui sa il pastoreasca! Iata cata putere institutional-ecclesiala concentreaza in realitate lupul asta in mainile sale!

Referitor strict la Manastirea Frasinei, apar elemente noi ale actiunii de distrugere. In afara faptului cunoscut inca de acum 3 saptamani ca Biserica ei din vale va fi inchisa definitiv si ca „va beneficia” de „o lucrare monumentala”, amplasata chiar langa Altar, mai aflam inca doua aspecte halucinante. Primul : ca vor fi dati afara din Manastire  calugarii care au produs sminteala prin neascultare si sperjur, si vor fi trimisi la „canonisire”, la alte Manastiri! O asemenea afirmatie ar fi trebuit obligatoriu sa fie insotiata de precizari si explicatii : 1. Cine sunt, nominal, acesti calugari ? ; 2. Cui au produs sminteala ? ; 3. Ce/pe cine nu au ascultat ? ; 4. Cum au comis sperjur si fata de ce/cine ? ; 5. Cine si cum a constatat sperjurul ? ; 6. Alungarea acestora este definitiva ? ; 7. Daca este definitiva, vor fi „canonisiti” pana la moarte, fara sa aiba voie sa iasa din Manastirea de „canonisire” ? ; 8. Daca nu vor fi „canonisiti” pana la moarte, atunci cand se vor putea intoarce la Frasinei, in ce conditii, si cine stabileste si constata indeplinirea respectivelor conditii ? Dar poate ca cea mai importanta intrebare ar fi : Ce sunt Manastirile de „canonisire”, care sunt nominal acestea, ce statut au „canonisitii” in cadrul lor si in ce consta propriu-zis „canonisirea” ?

Al doilea aspect halucinant : toti ieromonahii Manastirii vor fi nevoiti sa isi completeze studiile cu Licenta in Teologie! Da, ati auzit bine : exact asa a hotarit in-luciferizatul Irineu! Adica Parintii sexagenari, septuagenari si octogenari, cu zeci de ani de vietuire monahala, in care au stat in slujbe, in rugaciuni si au calauzit si tamaduit duhovniceste mii si mii de oameni din toate colturile tarii si din strainatate, vor fi obligati ca de acum inainte sa isi lase lucrarile, randuiala si linistea si sa se duca la Facultatea de Teologie din Craiova, al carui decan este insusi arhiconul, si sa fie reeducati acolo pana vor deveni agenti de nadejde ai ecumenismului! Dar oare nu cumva tocmai cu pretextul ca vrei sa le prezervi lucrarile, randuiala si linistea calugarilor ai inchis, precum ateii bolsevici, Biserica din vale a Manastirii Frasinei, anti-hristule Irineu? Iar cu Parintii care vor refuza asemenea batjocorire ce vei face? Ii vei „canonisi”? Si in locul lor pe cine vei aduce? Pe unii deja reeducati?

Apropo : il vei trimite si pe Parintele Ioanichie, la 89 de ani, la facultate? Ar merita o atare umilinta, caci el este cel care te-a „clocit” cand a „garantat” pentru tine in fata autoritatilor comunisto-securiste, si a trecut peste hotaririle Staretului Neonil si ale cvasiunanimitatii Parintilor de atunci, de a nu ii permite calfei de cioban/vacar sa plece la studii! Ar merita si pentru ca a uzurpat Staretia dupa adormirea Parintelui Neonil, ar merita si pentru ca a semnat documente de adeziune la hotaririle adunaturii talharesti din Creta din iunie 2016, ar merita si pentru ca i-a prigonit pe marturisitorii anti-cretani! Dar cel mai mult ar merita pentru ca invatatura lui de baza din ultimii 7 ani  a fost ca toata lumea sa faca ascultare neconditionata de ierarhi! De ierarhi, nu de Hristos! Ei bine, a venit timpul ca el insusi sa o traiasca pe propria piele! Oh, si cat de multe i-a daruit Hristos acestui om!

Va mai marturisesc si altceva : ma doare cumplit sufletul pentru Parintele Ioanichie! Pentru ca omul acesta a suferit cumplit in timpul comunismului si pentru ca, repet, Dumnezeu a lucrat Minuni de nedescris printr-insul! In plus, a adus catre Hristos mii de oameni! Dar, in acelasi timp, printr-un paradox pe care mintea mea este incapabila sa il desluseasca, a si prigonit cumplit pe destui dintre cei care lupta pentru Dreapta Credinta si impotriva legiunilor infernale! Ai zice ca un om atat de firav, de delicat si de bland nu poate fi capabil de asa ceva! Ei bine, este! Si este cu asupra de masura! Are o vina teribila in distrugerea Manastirii Frasinei! Asa incat aura lui de marturisitor si de anti-ecumenist, pe care multi credinciosi i-au confectionat-o, din necunostiinta, este de fapt o mare prestidigitatie satanica! Sigur, tartorul principal ramane in-luciferizatul Irineu, secondat de Varsanufie! Daca ar sti oamenii ce afaceri au astia doi, cu cine le fac si ce sume invart! Daca ar sti ce apartenente oculte au! Insa nemernicia lor cea mai mare ramane misiunea de dez-ortodoxizare a Bisericii si de pregatire a „unirii”! Ceva ce un suflet cu adevarat cautator de Hristos nici nu poate concepe!

Se implineste sub ochii nostri transformarea vietii ortodoxe in balci, in muzeu, in maimutareala. Si, vai noua!, in scoala ideologica anti-hristica! Iar ochii nostri continua sa ramana inchisi! Privim si nu ne vine a crede! In halul asta ne-a inlantuit satana : sa il vedem, dar sa urlam cu vehementa ca nu exista!

Mihai Dinculescu

Publicitate

8 gânduri despre „Părintele Ioanichie Popescu să se hotărască odată: Este cu Hristos sau cu satana și cu toți slujitorii lui, si cu toată slujirea lui și cu toată trufia lui”

 1. Chiar azi am primit o poză de la cineva cu ce a văzut la Mănăstirea Pasărea, Yoghin in biserică, și le-ar fi acelor maicii dece primesc așa ceva și mi-a zis că nici nu au vrut ca să audă

  Apreciază

 2. 😡 cine v a pus sa l judecați pe parintele Ioanichie? Hristos a zis sa ridice piatra doar cel care e fără de păcat….ce înțelegeți de aici….oare e treaba noastră sa judecam? Și sa aruncam cu noroi in halul asta? Faceți multe acuzații grave la adresa părintelui Ioanichie… aveți dovezi clare sau doriți doar sa i pătați sfințenia? Ai cui joc îl faceți?

  Apreciază

  1. Nu judecam. Costatam cu durere. Parintele Ioanichie are de trecut prin judecata particulara si cea universala, ca oricare dintre noi. Nu e judecata faptul ca am spus ca Parintele Ioanichie a semnat impotriva Parintelui nepomenitor Grigorie Sanda cand acesta a fost alungat de la Manastirea Lacul Frumos. Cautati pe net documentul, a semnat la pozitia 3. Nu e judecata cand am spus ca P. Ioanichie a fost omul acestor doi nemernici, Irineu si Varsanufie. Altfel nu l-ar fi pus staret. Celelalte afirmatii din alte articole sunt ale unui om care stie ce vorbeste. N-a alungat calugari din Manastire? Mai vreti dovezi?

   Dati-mi o fraza, una singura prin care Parintele Ioanichie condamna sinodul talharesc si apara Dreapta Credinta, ca tot i-ati pus deasupra capului o aura de antiecumenist.

   Pe blogul acesta facem jocul Adevarului, cat putem de bine. C-asa-i jocu pe la noi. Pace , sanatate, mantuire.

   Apreciază

 3. Subscriu articolului. Așa este… cu o mică precizare, însă; Părintele Ioanichie nu a comis intenționat și cu viclenie toate aceste greșeli enumerate (și încă multe altele), ci din naivitatea lui, prostindu-l fiecare cum a vrut. Singura lui greșeală în cunoștință de cauză este aceea că era îmbătat (la asta contribuiau constant cei care îl manipulau) de zeci de ani de ideea că el ar fi mult mai bun ca stareț față de p. Neonil, căruia îi tot imputa una și alta.
  Îmi aduc aminte de acum vreo doi ani, aproximativ, în pandemie, când zicea că se duce să se vaccineze, întrucât trebuia să plece în străinătate și i-a zis lui Irineu „vaccinează-te părinte, nu te lua după toți proștii, acest vaccin nu e nimic rău, dimpotrivă, părinte”… abia l-au convins părinții să nu se vaccineze.

  Apreciază

   1. Cred ca nu il va lasa Domnul, pt. jertfa lui pe care o face cu miile de oameni… e ceva supraomenesc si nu e de mica importanta. Are si el propriul „ghimpe in trup”, insa adevaratii demoni sunt cei care l-au folosit si inca o fac, printre care „ucenicul” lui, Damian, care l-a folosit si il foloseste mereu, iar cand nu ies lucrurile cum vrea el, il cearta aspru pe parintele, stiu asta majoritatea parintilor m-rii.

    Apreciază

    1. Aveti doua postari prin care aduceti informatii interesante. Acestea ar avea o mica importanta daca Manastirea ar fi in matca ei feireasca. Cum insa Manastirea a cazut, datorita ecumenistilor, aceste fapte explica multe Imi place sa pun informatiile cap la cap si sa obtin imaginea de ansamblu. Cele pe care le scrieti se leaga cu ceea ce stiu si eu, traind o vreme intr-o Manastire de-aci din Ardeal.
     Sunt oameni care fac foarte bine atunci cand se gandesc sa nu intelemeieze familie, dar gresesc grav atunci cand intra in monahism. Pacat. Va asteptam si cu alte informatii. Doamne ajuta.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: