Mărturie prin faptă şi cuvânt

Cinstite cititorule! Adu-ţi aminte de preasfintele cuvinte ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos: ,,Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu Care este în ceruri’’ (Matei 10, 32).

Sâmbătă şi Duminică se va desfăşura referendumul care va pune în cumpănă Legile lui Dumnezeu. Un lucru nerfiresc. Cine suntem noi ca să hotărâm prin vot că Legile lui Dumnezeu trebuie acceptate sau respinse? Şi totuşi, El a îngăduit această încercare a noastră, şi se va vedea la sfârşit cine s-a hotărât pentru Dumnezeu şi cine se opune voii Sale sfinte. Votul nostru va fi o mărturie prin faptă. De vom avea tăria să convingem prin cuvânt măcar câţiva dintre semenii noştri să voteze DA, pentru bunele aşezăminte Dumnezeieşti, mărturia noastră va fi deplină, prin cuvânt şi faptă.

Spuneam, într-un articol trecut, că mărturia noastră cea bună ne va fi socotită la Judecata universală a lui Dumnezeu.

În 22 septembrie facem pomenirea mai multor Sfinţi. Printre ei şi Cuviosul Petru, vameş zgârcit şi netemător de Dumnezeu. Spun cărţile noastre bisericeşti că fără voia lui Petru, s-a dat săracilor o pâine din casa lui. ,,Vameşul s-a îmbolnăvit şi i s-a arătat în vedenie o cumpănă având de o parte nişte diavoli urâţi la chip, iar de cealaltă parte bărbaţi cu chipul luminos. Diavolii au pus în cumpănă toate faptele cele rele pe care Petru le săvârşise până atunci şi cumpăna s-a înclinat spre ei, deoarece bărbaţii luminoşi n-au găsit nimic să pună în cumpănă. Şi totuşi, unul din ei a spus: ,,Cu adevărat nu avem nimic, fără numai o pâine pe care a dat-o lui Hristos mai înainte cu două zile, şi aceea fără de voie’’. Când au pus pâinea în cumpănă, aceea a atârnat mai greu decât toate faptele cele rele. Atunci i-au zis îngerii luminoşi: ,,Mergi, sărace Petre, şi mai adaugă la pâinea aceasta, ca să nu te ia pe tine arapii aceia mârşavi şi să te ducă la chinul cel veşnic!’’

Aşadar, o singură faptă bună a precumpănit în raport cu faptele cele rele ale Cuviosului Petru. Aşa cum şi votul nostru, prin care spunem răspicat DA voii lui Dumnezeu, poate avea o greutate imensă în balanţă, la Judecată. Dacă eu, nevrednic preot al lui Hristos, voi fi de partea Sa la referendum, nădăjduiesc că Dreptul Judecător va pune fapta mea în balanţă şi va spune: ,,Cu adevărat acest netrebnic n-a făcut niciun bine în viaţa lui. Odată însă, prin 2018, a apărat şi el dreptatea lui Dumnezeu în faţa nelegiuiţilor lumii’’.

Avem acum prilejul să mărturisim prin faptă pentru Mântuitorul Hristos, fără nicio primejdie. Dacă n-o vom face acum, vom putea mărturisi când ne vom afla în temniţele antihristice sau când sabia puternicilor zilei se va ridica asupra noastră?

Preot Ioviţa Vasile

 

6 gânduri despre „Mărturie prin faptă şi cuvânt”

  1. Buna seara, am si eu o ultima rugaminte din partea voastra, daca va rog: am vazut ca ati postat videoclipul cu Dragonu. Ei bine, intre timp, acum cateva ore, a postat si Cedry2k un video pe pagina sa de Facebook cu un interviu de 14 minute legat de referendum in care apar el, Dragonu si cu doctorul Virgiliu Gheorghe, iar eu abia acum l-am vazut. Il puteti posta si pe acesta pe site, daca va rog?
    Doamne ajuta!
    Aici aveti link-ul filmarii:

    Apreciază

  2. Frate creştin,

    În zile de 6-7 octombrie, eşti chemat să răspunzi la întrebarea ,,Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”
    Până acum, era stabilit prin lege că o căsătorie are loc între SOŢI, fără a se preciza NICI numărul şi NICI sexul acestora. Legea actuală propune să se precizeze clar că familia se întemeiază pe relaţia dintre UN bărbat şi O femeie, pentru a nu permite interpretări incompatibile cu statutul de creştin. La această întrebare, creştinii răspund DA!
    Indiferenţa ta are implicaţii pe mai multe planuri: economic, social şi spiritual.
    -Economic, deoarece, dacă va dispărea familia, şi asociaţiile familiale vor dispărea şi vom depinde de marile corporaţii;
    -Social, deoarece, tensiunile dintre oameni se vor agrava. Copiii vor fi supuşi unei educaţii sexomarxiste fiind vizaţi ca victime ale plăcerilor!
    – Spiritual, deoarece preocuparea pentru mântuire va fi înlocuită cu lupta pentru plăcere. Astfel, aşa cum ne spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola I către corinteni, capitolul 6, şansele de mântuire ale noastre şi ale generaţiilor viitoare se vor diminua drastic în caz că alegem nepăsarea faţă de poruncile divine.
    Nu putem fi şi cu Hristos şi cu satana. Trebuie să alegem! Vino la vot şi spune DA!

    Apreciază

    1. Erau lucruri atat de clare si firesti, incat unele nici nu mai trebuiau prevazute in legile civile. Iata ca sodomitii si cei asemenea lor sfideaza bunul simt si orice lege. Sfantul Nicolae Velimirovici spunea ca, din pacate, noi scriem legile omenesti, ignorandu-le pe cele Dumnezeiesti, vesnice si gata scrise. Am scris in urma cu cateva zile ca indiferentii sunt cei mai periculosi. Doamne ajuta,ca toate sa iasa bine.

      Apreciază

  3. Parinte Vasile.Dumnezeu a binecuvantat ostenelile pt luminarea poporului.Felicitari pt toate.El,din dragoste,ca sa mai trezeasca pe ici pe colo,va incepe activarea programului”STAND-UP” cu potopul de bete in roate,astfel ca sa vina la mana Lui toti care se lupta cu El.El e un desavarsit Rasucitor de butoane.The first time:EARTHQUAKE(OVER 8 ON RICHTER).Cei sinceri sa stie ca el vine in perioada viitoare,nu ca bataie,ci ca truc dumnezeiesc ca sa scoata Romania din sfera de interes a marilor puteri ca sa nu fie implicata in viitorul razboi.Dumnezeu mai trimite acest cataclism ca sa mai uneasca oameni intre ei,sa exorcizeze egoismul din cine se mai poate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă