Gânduri optimiste

Am pășit cu speranțe de mai bine în anul 2021. Nu mă gândesc la un bine lumesc,ci la acel bine pe care ni-l poate da Hristos, la acea pace sufletească prin care El ne arată că e în inimile noastre.

Deși afară nu e zăpadă, fiind luna ianuarie, mă gândesc cu drag la Părintele Arsenie, Acuzatul ,,ZEC – 18376”, un sfânt în lagărele comuniste din Rusia. (Asta în caz că se va începe o nouă prigoană împotriva creștinilor.) Acest Părinte a fost condamnat la carceră pentru 48 de ore, împreună cu un alt deținut necredincios, la o temperatură de minus 30 de grade Celsius! Aceasta echivala cu o condamnare la moarte! Deprins fiind cu păstrarea păcii sufletești și cu rugăciunea, Părintele s-a gândit că a sosit pentru el un prilej bun de a se ruga cu voce tare! După ce au trecut cele 48 de ore, fiind găsit în viață, a mărturisit că l-a salvat credința în Dumnezeu și rugăciunea! În plus, prin puterea exemplului, a salvat și sufletul camaradului său care, speriat de iminența morții, a început să se roage.

Mă gândesc, de asemenea, și la Irod care nu încetează a-L prigoni pe Hristos! Pentru o parte a lumii, Irod a creat comunismul ca să-L nege cu vehemență. Dar Hristos a învins prin cei care L-au mărturisit și, astfel, o oștire de Sfinți s-a ridicat spre Cer și se roagă acum pentru noi.  Pentru o altă parte a  lumii, Irod a luptat în mod mai viclean, prin promovarea păcatului, care-L îndepărtează pe Hristos de inima omului. Păcatul și patimile au atras lumea în secte și erezii și au dat drepturi necuratului asupra lumii. Omului i s-a creat mai întâi iluzia că este independent, că se poate descurca și fără Dumnezeu! Însă știm cât de mult se ostenește necuratul să câștige suflete de partea lui! Dacă în sufletul omului nu e Hristos, locul acela nu rămâne liber, ci este ocupat de necuratul! De aceea, în ciuda oricăror provocări, trebuie să dorim ca Hristos să învingă în sufletele noastre!

În același timp, observ cum necuratul din nou își ascute săbiile pentru a aduce alte provocări creștinilor! Provocări mai mari decât toate cele de până acum. De când își dorește Irod să controleze mintea creștinilor și să-i facă inapți pentru mântuire!!! Dacă Hristos a dat posibilitatea oricărui păcătos să devină Sfânt, Irod vrea acum să-i ia această posibilitate. Prea puțini știu că, prin  vaccinarea începută deja, omul este pus să aleagă între suflet și trup, între cruce și pâine, așa cum scrie în Apocalipsă, capitolele 13-15. (Deja se pune problema anulării unor drepturi ale celor care nu se vaccinează). Cei mai șubrezi riscă să-și piardă și sufletul și trupul. Iar Hristos ne învață: ,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Matei, cap. 10, vs. 28) Deci nu greșesc dacă recunosc că mă tem de ceea ce ar putea face Irod în aceste vremuri! Dar am promis că voi fi optimistă, deci trebuie să-mi temperez teama și să-L însoțesc pe Hristos fie în Egipt, fie pe Cruce, astfel încât nimeni și nimic să nu mă despartă de El.

Unii încearcă să arunce în derizoriu teama creștinilor de pecetluire, deși se știe că acesta este scopul real al creării pandemiei! (1) Alții spun că există șapte vaccinuri și abia în al șaptelea se află cipul! Există și cercetători onești care susțin că serul din vaccinul care se dorește a ajunge la toți locuitorii Planetei conține hydrogel care este, de fapt, un cip care se solidifică după injectare și care poate fi dirijat oriunde în corp. (2) Ținta este, bineînțeles, creierul! Pierzându-și independența gândirii, după conectarea sa la tehnologia 5G, omul cipuit prin vaccinare cu nanoboți, nu mai poate aspira spre mântuire și nu se mai poate opune forțelor malefice.

Ar fi de dorit ca Patriarhia Română să explice credincioșilor aceste lucruri. Dacă nu o va face, va răspunde pentru sufletele care se vor pierde din cauza lipsei de informație. Ar fi de dorit, ca în cazul în care vor exista constrângeri pentru acceptarea vaccinului, să cerem evitarea vaccinului din motive religioase, așa cum s-a procedat și în cazul cardurilor de sănătate. Dacă minoritățile de tot felul își cer drepturi, trebuie să ni le cerem și noi.

Indiferent ce se va întâmpla, Hristos va învinge prin cei care vor face voia Sa și nu se vor lăsa modificați genetic,(3) manipulați și controlați de la distanță prin nanotehnologia introdusă prin vaccin, ci se vor lipi cu toată ființa de El! Vaccinurile venite acum în România sunt cu ARN-mesager și sunt de la Pfizer-Biontech! (4)

Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa!

Lucreţia P. 

7 gânduri despre „Gânduri optimiste”

  1. Mitropolitul Neofit din Morphou: Împărtășania în mijlocul pandemiei este mărturisirea credinței

    Fiecare slujire a Bisericii și de fiecare dată când mergem la biserică în timpul pandemiei este o mărturisire de credință, potrivit Preasfinției Sale Mitropolitul Neofit din Morphou, al Bisericii Ortodoxe din Cipru.

    În timpul unei slujbe în Biserica Sfântul Serafim de Sarov din Skouriotis, Cipru, în ziua sărbătorii sale din 2 ianuarie, Mitropoltul Neofit a predicat că „fiecare slujbă care are loc acum, fie că este solemnă, ca și astăzi, sau o simplă slujbă doar cu un cântăreț, preotul și doi credincioși, este foarte importantă”, relatează Romfea.

    Potrivit ÎPS Sale, „fiecare slujire și de fiecare dată când mergi la biserică, fie în interiorul, fie în afara bisericii, este o mărturisire de credință”.

    „De fiecare dată când te împărtășești în mod tradițional, stabilit de Biserica Mamă de-a lungul veacurilor, este o mărturisire de credință. Vă rog să continuați acest lucru în umila noastră eparhie. Lăsați legea să facă ceea ce ar trebui să facă, iar oamenii credincioși să facă ceea ce ar trebui să facă ”, a îndemnat ÎPS Sa.

    „Trăim nu numai pentru pământ, ci și pentru cer. Când cerul ne vorbește despre altceva decât pământul, preferăm cerul. Voi merge de o mie de ori la închisoare, dar voi fi cu Marele Rege și voi sluji Liturghia.
    Voi co-liturghisi împreună cu Sfântul Serafim. De o mie de ori, într-o mie de închisori, nu doar într-una. O mie!” a spus Mitropolitul Neofit.

    În concluzie, Mitropolitul Neofit a spus: „Amintiți-vă că ne apropiem de o sărbătoare foarte mare. Părinții spun că Sărbătoarea Teofaniei este egală cu Paștele. Să nu lipsească nimănui Liturghia Bobotezei ”.
    Cu puțin timp în urmă, ÎPS Sa a declarat că nu va respecta ordinul statului de a închide biserici, explicând că legea lui Dumnezeu este mai presus de legea statului.

    De asemenea, Înaltul Ierarh de Morphou a declarat recent că nu va accepta vaccinul COVID.
    „Nu voi deveni un produs mutant al Noii Ordini a lucrurilor”, a subliniat ÎPS Sa.

    https://spzh.news/en/news/76812-prichastije-v-pandemiju–eto-ispovedanije-very–mitropolit-morfskij-neofit

    Apreciază

  2. SINODUL BISERICII ORTODOXE A GRECIEI PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA ÎNCHIDERII BISERICILOR
    Atena, 4 ianuarie 2021

    În ciuda deciziei sale inițiale că bisericile vor fi deschise unui număr limitat de credincioși cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului, Noului An și Bobotezei, guvernul grec a anunțat sâmbătă că sărbătoarea Bobotezei și Marea Binecuvântare a Apelor va fi slujită de clerici în biserici fără niciun enoriaș.

    Noile măsuri de restricție timp de o săptămână ale statului grec au intrat în vigoare duminică la 6:00 AM și continuă până pe 10 ianuarie.

    Cu toate acestea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia și-a exprimat nemulțumirea față de măsurile stricte ale statului, în timpul sesiunii sale de la distanță de astăzi, sub președinția Arhiepiscopului Ieronim din Atena. Conform informațiilor Romfea, Sinodul intenționează să funcționeze conform deciziei anterioare conform căreia credincioșii să vină la biserică pentru a sărbători marea sărbătoare a Teofaniei.

    Conform declarației sinodale, Sfântul Sinod nu este de acord cu noile măsuri guvernamentale și insistă asupra a ceea ce a fost convenit inițial cu statul, permițând credincioșilor să participe la Liturghia divină și la Binecuvântarea apelor la sărbătoarea Bobotezei. Sinodul subliniază că ierarhii și clerul au respectat măsurile sanitare impuse de stat în timpul slujbelor cu ocazia Nașterii Domnului.

    Sinodul a trimis o scrisoare oficială de protest guvernului elen, subliniind necesitatea dialogului pentru rezolvarea problemelor legate de relațiile Biserică-stat.

    Ierarhii solicită, de asemenea, guvernului grec și UE să se asigure că vor fi furnizate un număr suficient de vaccinuri aprobate pentru cetățenii greci.

    https://orthochristian.com/136559.html

    Apreciază

  3. Cercetare științifică la Tel Aviv: 99,9% din virusurile COVID-19 au murit în 30 de secunde cu LED-uri UV
    Studiul este primul de acest gen din lume.

    Radiațiile ultraviolete sunt o metodă obișnuită de a ucide bacteriile și virușii. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au dovedit că noul coronavirus, SARS-CoV-2, poate fi ucis eficient, rapid și ieftin folosind diode ultraviolete (UV) care emit lumină (UV-LED) la frecvențe specifice.
    „Am descoperit că este destul de simplu să ucizi coronavirusul folosind becuri cu LED-uri care radiază lumină ultravioletă”, a declarat prof. Hadas Mamane, șeful Programului de inginerie ecologică de la Școala de inginerie mecanică a Universității Tel Aviv, care a condus studiul împreună cu prof. Yoram. Gerchman și dr. Michal Mandelboim.
    Ea a spus că becurile cu LED-uri UV necesită mai puțin de jumătate de minut pentru a distruge mai mult de 99,9% din coronavirusuri.
    Studiul este primul de acest gen din lume. Un articol despre acesta a fost publicat la începutul acestei luni în Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology.

    [..]

    LED-urile sunt disponibile într-o gamă largă de lungimi de undă, cunoscute sub numele de A, B și C, a explicat Mamane.
    UV-A are o lungime de undă cuprinsă între 315 nanometri (nm) și 400 nm. UV-B, cunoscut și sub numele de lumină cu undă medie, are o lungime de undă de 280-315 nm; UV-C are o lungime de undă de 200-280 nm.
    UV-A este emis de soare (și de surse artificiale, cum ar fi paturile de bronzat) și este mai slab decât UV-B și C. Are unele beneficii umane, cum ar fi crearea de vitamina D, dar este, de asemenea, ceea ce provoacă arsuri solare și, în unele cazuri, cancer de piele.
    Radiațiile UV-B și C nu ajung niciodată la oameni în mod natural, deoarece aceste raze sunt absorbite de stratul de ozon al Pământului.
    Aceste lungimi de undă ultraviolete, care au fost examinate de cercetătorii de la Tel Aviv, sunt deosebit de eficiente în dezinfectarea cu ajutorul becurilor cu LED-uri UV.
    „Știm, de exemplu, că personalul medical nu are timp să dezinfecteze manual, să zicem, tastaturile computerului și alte suprafețe din spitale – și rezultatul este infecția și carantina”, a spus Mamane.

    „Sistemele de dezinfecție bazate pe becuri cu LED, totuși, pot fi instalate în sistemul de ventilație și în aparatul de aer condiționat, de exemplu, și sterilizează aerul aspirat și apoi emis în cameră.”
    [..]
    În cercetarea echipei sale, au reușit să omoare virusul folosind becuri LED mai ieftine și mai ușor disponibile – becuri 285 nm față de 265 nm – care consumă puțină energie și nu conțin mercur ca lămpile UV obișnuite.
    Ea a spus că, pe măsură ce știința se dezvoltă, industria va fi capabilă să facă ajustările necesare și să instaleze becurile în sisteme robotizate sau în sistemele de aer condiționat, vid și apă și, astfel, să poată dezinfecta eficient suprafețe și spații mari.
    „Cercetarea noastră are implicații comerciale și sociologice”, a spus Mamane.
    Ea a adăugat că echipa ei a lucrat la LED-uri UV de mult timp înainte de coronavirus. Dar când a apărut COVID-19, au încercat să vadă dacă își pot transfera eforturile în abordarea coronavirusului uman, studiind utilizarea LED-urilor pentru distrugerea coroanei la diferite frecvențe.
    Ea a spus că LED-ul de 285 nm este cu 15% până la 30% mai puțin costisitor și necesită doar puțin mai mult timp pentru a fi eficient.
    „Orice lucru care poate reduce costurile ar putea ajuta la implementare”, a spus ea.
    Ea a adăugat că LED-urile UV au un avantaj, deoarece pot fi pornite și oprite într-o clipă.
    Mamane consideră că această tehnologie este viitorul, adăugând că se așteaptă ca până în 2025 să fie suficient de rentabilă pentru a deveni mainstream.
    „LED-urile UV au un viitor imens”, a adăugat ea. „Bineînțeles, ca întotdeauna, când vine vorba de radiații ultraviolete, este important să le clarificăm oamenilor că este periculos să încercăm să folosim această metodă pentru a dezinfecta suprafețele din interiorul caselor. Trebuie să știți cum să proiectați aceste sisteme și cum să lucrați cu ele, astfel încât să nu fiți expuși direct la lumină. ”

    https://www.jpost.com/health-science/tel-aviv-research-999-percent-of-covid-19-germs-dead-in-30-seconds-with-uv-leds-653315

    Apreciază

  4. Să ne mulțumim cu puțin, dar să nu încetăm să fim primii, adică în asalt pentru Împărăție

    Suntem împreună, suntem în iubire, suntem în jertfire, suntem în căință. Iată că datorită harului lui Dumnezeu vom și cuceri ceva. Să ne mulțumim cu puțin, dar să nu încetăm să fim primii, adică în asalt pentru Împărăție.

    Nu ne va întreba nimeni cât am făcut, dar ne vor întreba cândva, chiar și diavolii, de ce nu am iubit mult și frumos pe toată lumea, chiar pe cei care ne-au rănit.

    Arhimandrit Arsenie Papacioc, Scrisori către fiii mei duhovnicești, Mănăstirea Dervent

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă