Dispariția numerarului privită de un creștin

De patru mii de ani încoace, oamenii cumpără și vând folosindu-se de bani, pentru a evita trocul. Însuși Mântuitorul, ca să nu smintească pe nimeni, a plătit un statir, adică o monedă de argint, drept impozit. (Matei 17, 24-27).

Deținerea numerarului îi conferă omului libertatea de a-l folosi cum dorește. Odată ce omenirea a descoperit mijloacele de plată electronice, mai-marii lumii încearcă să-i îngrădească omului această libertate prin legi care vizează renunțarea la numerar, adică la banii cash. Renunțarea la numerar înseamnă să-i dăm cezarului dreptul  de a ne spune ce să cumpărăm, de unde să cumpărăm și ce condiții trebuie să îndeplinim pentru a avea acces la propriii bani câștigați cinstit.

Dispariția preconizată a numerarului este strâns legată de identitatea electronică și acest lucru este înspăimântător pentru un creștin. Identitatea electronică din documentele electronice este un pas premergător spre pecetluirea despre care se vorbește în Apocalipsă:

,,Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” ( Apocalipsa, 13, 15-18)

Profețiile se împlinesc sub ochii noștri. Odată cu apariția inteligenței artificiale , începem să identificăm chipul fiarei care vorbește. Prin dispariția numerarului, omul își pierde libertatea, deoarece nu va mai deține asupra lui banii municiți. Nu. Acești bani vor sta la o bancă, iar banca va putea impune diferite condiții pentru ca omul să-și cumpere cele necesare. Trebuie să înțelegem că scopul dispariției numerarului este necinstit și din punct de vedere lumesc și din punct de vedere duhovnicesc.

Din punct de vedere lumesc, această măsură este legată de ideea orașului de 15 minute și a reducerii consumului de carbon. Dacă banca vrea să stai în țarc, poate  să-ți restricționeze cumpărăturile în caz că ieși de acolo, ca măsură disciplinară! Apoi, sub pretextul reducerii consumului de carbon, banca poate să controleze ce cumperi chiar acolo, în perimetrul în care ți s-a dat voie să te miști. Asta presupune măsuri discriminatorii în funcție de diverse criterii: scor social, vârstă, vaccinuri, etnie etc. Unele țarcuri vor fi mai bine aprovizionate, iar în altele nu se vor mai vinde produse lactate și carne. În unele țarcuri oamenii își vor putea cumpăra de toate, iar în altele – doar trei articole de îmbracăminte pe an! Ca să reducem consumul de carbon, cică! Dacă îți cumperi un maieu, o pereche  de șosete și o pereche de chiloți, s-a dus rația de articole de îmbrăcăminte la care ai dreptul!!! Banca știe ce ai cumpărat deja. Astfel apar diferențe vizibile între conducători și cei conduși din mai multe puncte de vedere.

Din punct de vedere duhovnicesc, lucrurile sunt mult mai grave. Sistemul antihristic tânjește după un CONTROL TOTAL și acesta nu se poate realiza fără un microcip implantat. Unde? Pe mâna dreaptă sau pe frunte, așa cum scrie mai sus! Adică din banii tăi din bancă nu-ți vei mai putea cumpăra nimic dacă nu vei avea cip implantat pe mâna dreaptă sau pe frunte. Nu se va mai mulțumi să ai acest cip în documentele electronice. Când se vede stăpână pe banii tăi, banca este cea care își impune regulile. Cu un microcip implantat în creier, așa cum se preconizează, și modificat genetic prin vaccinuri, omul ajunge în situația de a se subordona inteligenței artificiale pentru a putea cumpăra și vinde. Adică și-a ales alt stăpân în locul lui Dumnezeu.

,,Însă Mântuitorul ne spune clar: ,,Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” ( Matei, 6, 24)

Iată de ce se spune că acceptarea unui număr al cărui semn este 666 în locul numelui de Botez este incompatibliă cu mântuirea. Următorul citat este și mai clar în acest sens:

,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” (Apocalipsa, 14, 9-12)

Tot Mântuitorul ne spune cum să facem față acestor vremuri în care nu ni se va mai putea permite să fim căldicei.

,,De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?” ( Matei, 6, 25-26)

Indiferent cât de mari vor fi provocările acestor vremuri, vor exista biruitori plăcuți lui Dumnezeu care nu se vor supune fiarei, nici lui Antihrist, iar răsplata lor va fi pe măsură:

,,Şi am văzut ca o mare de cristal, amestecată cu foc, şi pe biruitorii fiarei şi ai chipului ei şi ai numărului numelui ei, stând în picioare pe marea de cristal şi având alăutele lui Dumnezeu.” (Apocalipsa, 15, 2)

Așa cum am arătat, acceptarea identității electronice și dispariția numerarului reprezintă pericole pentru mântuire nemaiîntâlnite în istoria omenirii.

Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa în aceste vremuri!

Sora Pelaghia

De ziua Domnului Eminescu

Cine-i Domnul Eminescu?

Poetul fără pereche.

Cine-s detractorii lui?

Nebunii loviți de streche.

Un catren care-l definește pe H.R. Patapievici, scursoarea care-l defăimează pe Poetul nostru Național și rostește vorbe grele asupra Neamului Românesc:

Horia Roman Patapievici-

Un produs pe o cărare.

Să nu-l calci, să nu te-mpiedici,

Atenție la picioare!

Presbiter Iovița Vasile

Un gând despre „Dispariția numerarului privită de un creștin”

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă