Curățarea argintului

Tocmai am ascultat o înregistrare despre modul în care a apărut și s-a impus ecumenismul. O primă întrebare pe care mi-am pus-o este de ce a îngăduit Dumnezeu ca atâția patriarhi ecumenici să fie masoni, începând cu patriarhul Meletie.

Dacă privim cu sinceritate în urmă, vedem că, până la sfârșitul Primului Război Mondial, cultura a fost desacralizată. Așa-zisa ,,știință”, era în multe cazuri neștiință, adică un fals cu pretenții de știință care avea menirea de a strecura îndoiala în ce privește Biblia. Teoria darwinistă îi băga în cap tânărului că omul se trage din… maimuță, că viața pe Pământ a apărut cu milioane de ani în urmă, adică nu cum ne învață Biblia. Și, ca să meargă la școală, mulți s-au dezis de învățătura biblică… Și, ca să fie și mai cu moț, ,,cărturarii acestei lumi” au contrazis și capitolul ,,Facerea” din Biblie, prin teoria Pământului sferic! Și omul a uitat de Biblie… Savanții creștini au fost marginalizați, ridiculizați și chiar uciși.

Dacă Dumnezeu îi cere omului despătimirea pentru a se mântui, arta se pervertește treptat, ajungând în final să promoveze păcatul și patimile.

Cineva conduce pas cu pas lucrurile din umbră, spre întronarea lui Antihrist de câteva secole. Si creștinii sunt încercați cu ispitirile lui Iisus din pustiul  Carantaniei. Unii fac față, alții – nu. Cu mintea din ce în ce mai întunecată de ,,cultură”, omul a uitat că Mântuitorul ne-a arătat cum să facem  față ispitirilor și să nu ne temem de acestea:

,,Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, Și I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: „Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău”. Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: „Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău”. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor. Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti”. Atunci L-a lăsat diavolul şi iată îngerii, venind la El, Îi slujeau. (Matei, 4, 3-11)

Pentru a ne ajuta să biruim patimile sufletești și trupești, Dumnezeu ne-a lăsat nu doar exemplul propriu, ci și avertismente, prin prorocii Lui:

,,Şi El Se va aşeza să lămurească şi să cureţe argintul; El va curăţa pe fiii lui Levi şi îi va lămuri ca pe aur şi argint, şi vor aduce Domnului jertfă întru dreptate.” (https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=52&cap=3, Meleahi, 3, 3)

Lucrarea  de  ,,curățare a argintului” o vedem fiecare în felul nostru în măsura în care facem față ispitelor. Fără ajutorul lui Dumnezeu, omul e incapabil să facă față ispitirilor necuratului. Și, dacă îndrăznesc unii să spurce tronurile arhierești, deși știu bine că sunt masoni șantajabili, aceasta se întâmplă spre pedeapsa lor și a noastră, a poporului:

,,Blestemul vă atinge, pentru că voi Mă înşelaţi, voi, neamul întreg! (Meleahi, 3, 9)

,,Căci iată vine ziua care arde ca un cuptor. Şi toţi cei trufaşi şi care făptuiesc fărădelegea vor fi ca paiele, iar ziua care vine îi va arde”, zice Domnul Savaot. „Şi nu va rămâne din ei nici rădăcină, nici ramuri.” ( Meleahi, 3,19)

Ce putem face pentru a ne salva, ne spune Însuși Dumnezeu:

,,Aduceţi toate zeciuielile la vistierie şi să fie merinde în casa Mea şi puneţi-Mă şi pe Mine la încercare”, zice Domnul Savaot, „şi veţi vedea că voi deschide, la dorinţa voastră, stăvilarele cerului şi voi vărsa din belşug binecuvântarea, spre binele vostru. Şi voi certa, spre binele vostru, lăcusta, ca să nu strice rodul ţarinilor voastre. Şi via voastră de la câmp nu va rămâne fără rod”, zice Domnul Savaot. „Şi toate neamurile vă vor ferici pe voi, căci veţi fi o ţară dorită”, zice Domnul Savaot.” (Meleahi, 3, 10-12)

Cred că prin aducerea zeciuielilor se înțelege respectarea poruncilor divine. Altfel spus, dacă am fi capabili de o pocăință adevărată, dacă ne-am sfinți fiecare viața, Dumnezeu ar trimite binecuvântările Sale peste noi, iar răul nu ar avea atâta putere în lume.

Dumnezeu să ne ajute să ne curățim de toate păcatele și să facem voia Sa! Amin.

Sora Pelaghia

Proverbe populare românești:

-Banul e ochiul dracului

-Unde sunt bani mulți, sunt și ispite mari

-Nimeni nu dă banul pe ochi frumoși. Îl dă cu un interes

-Dacă vrei să cunoști omul, află de unde-i vin banii

-Legea lui Murphi: Oricâți bani ar avea, omul tot ajunge la fundul sacului. Când sacul e pentru mai multe vieți, survine moartea stăpânului său.

Un gând despre „Curățarea argintului”

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă