,,Lasă pe poporul Meu, ca să-Mi facă Sărbătoare’’ (Ieşire 5, 1). Scrisoare deschisă care nu va ajunge niciodată la destinatari

Domnilor puternici ai zilei, care staţi în fruntea ţării,

Ceea ce n-au îndrăznit barbarii istoriei care s-au perindat pe pământ românesc, ceea ce n-au făcut nici comuniştii urâtori de Dumnezeu, aţi cutezat voi, prin faptul că aţi poruncit, prin legile voastre, să se închidă sfintele biserici şi să se oprească săvârşirea Sfintelor Slujbe, sub cuvântul mincinos al grijii pentru oameni. Nu vă credem, este suficient să privim spre cerul patriei şi să vedem cum ne otrăviţi din avioane, cum otrăviţi aerul, apa şi solul, căci acele zboruri costisitoare se fac cu ştirea şi vrerea voastră.

Nu ne adresăm vouă cu rugăminţi ca să vă măgulim, vă spunem de-a dreptul: ceea ce faceţi voi în aceste zile de pandemie deliberat provocată şi întreţinută, este o barbarie fără egal în istorie. Încetaţi, nu ne faceţi să vă socotim în rândul blestemaţilor care au umilit şi nedreptăţit Neamul Românesc. Vă relatez un fapt pe care puţini îl ştiu. În vremea ocupaţie ungurilor asupra Transilvaniei, conducătorii de la Budapesta i-au sfătuit pe grofii unguri să se ferească de blestemul preoţilor români ortodocşi. Că grofii nu au ţinut seama de acest sfat, o dovedeşte faptul că au pierit ca ceara de la faţa focului. Nu întindeţi coarda într-atât încât să ne folosim de puterea preoţească de a lega pe cei care săvârşesc fărădelegi strigătoare la cer şi nedreptăţesc Poporul Român Ortodox.

Se vede, în tot ce faceţi, că aveţi conştiinţele încărcate de păcate grele, şi oricât încercaţi să fiţi convingători, nu puteţi înşela un popor întreg. Încetaţi propaganda mincinoasă şi dezmăţată din mass media, care induce oamenilor o frică nejustificată. Nu mai falsificaţi cifrele statistice. Lăsaţi ţara aceasta să intre în normalul ei de fiecare zi. Ocupaţi-vă de aceia care, într-adevăr, sunt infectaţi şi ridicaţi restricţiile draconice la care supuneţi întregul Neam. Vă este de ajuns că naţiunea română vă tolerează la cârma ţării ei, unde staţi cu încolăciri de şarpe, pe voi, străini de Neam şi de Credinţă. Nu există măcar un român care să fi ajuns într-o ţară străină în poziţie înaltă, şi de-acolo să batjocorească poporul acela. Voi întreceţi orice măsură.

Lăsaţi românii să sărbătorească Învierea Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cum au făcut-o de-a lungul secolelor şi nu inventaţi primejdii imaginare. Nu mai trimiteţi brutele în biserici ca să târască oamenii bătrâni, ,,vinovaţi’’ că se roagă şi îşi rostesc durerile în faţa lui Dumnezeu.

Am început această epistolă cu un cuvânt rostit de Dumnezeu prin Moise către faraonul Egiptului. Nu cumva răspunsul faraonului României să fie unul de felul: ,,Cine-i Acela Domnul, ca să-I ascult glasul… ? Nu-L cunosc pe Domnul…   (Ieşire 5, 2). Nu cumva să persistaţi în această stare de luptători împotriva lui Dumnezeu. Nu cumva să vină şi peste voi pedepse de felul celor din Egipt, sau chiar mai grele.

Robul lui Iisus Hristos, Presbiter Ioviţa Vasile,

detinut al statului antihristic

22 de gânduri despre „,,Lasă pe poporul Meu, ca să-Mi facă Sărbătoare’’ (Ieşire 5, 1). Scrisoare deschisă care nu va ajunge niciodată la destinatari”

  1. ce bine ati pus titlul blogului!
    conducerea bor a pus infrastructura de care dispune la dispozitia puterii lumesti, masonice, etc.
    dupa criza (judecata) ne vom trezi locuitori ai babilonului daca Domnul nu le va strica sfatul.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    1. Doamne ajuta
      Acum aproape trei ani cand cineva mi-a deschis blogul, nu ma gandeam ca vom ajunge atat de curand aprope de catacombe. Lucrurile evolueaza mult mai repede decat ne putem inchipui. Dumnezeu sa le zadarniceasca planurile marsave.

      Apreciază

    1. Multumim pentru postare. Vad ca aveti un interes aparte pentru versiunile scripturistice vechi, ceea ce e foarte bine. Acum 38 de ani imi dadeam licenta cu un subiect axat pe editiile scripturistice in limba romana. Mult de-atunci. Dar despre versiunea Bartolomeu Anania ce spuneti?

      Apreciat de 1 persoană

      1. Mie imi place si e foarte buna, dupa umila mea parere. Doar ca acea versiune se gaseste deja oe net, iar la Apocalipsa e vorba, totusi de mia de ani, nu de miile. Miile de ani au aparut in Noul Testament din 1979, pana atunci era mia de ani.

        Apreciază

          1. Stimate părinte Vasile,
            Absolut toate edițiile românești, până în 1979, au „mii de ani”.
            Chiar și ÎPS Bartolomeu Anania folosește în același capitol când mia, când miile.
            Ca să nu mai zic că și dumneavoastră recunoașteți că e vorba totuși de un plural.

            Apreciază

      2. DOAMNE AJUTA FRATE!
        Daca ai amabilitatea te rog sa explici ce presupune retragerea intr-o BISERICA din catacombe si de fapt cum se obtine o BISERICA in CATACOMBE?
        Va multumesc!
        Fiti binecuvintati! Amin!

        Apreciază

  2. Doamne ajută,

    Psaltirea din 1900 are toate paginile, chiar dacă, din păcate, nu au fost scanate în ordine.
    Dar, veți găsi Psaltirea din 1904, Psaltirea din 1910, pe lângă Noul Testament sinodal din 1905, Noul Testament sinodal din 1937 sau Noul Testament al episcopului N. Colan din 1942.
    Dați click aici: https://cititorul.home.blog/

    Mulțumesc!

    Apreciază

  3. Fraţii întru Hristos din Georgia au demonstrat că bisericile se pot ţine deschise, refuzînd să se conformeze cerinţelor ateiste ale autorităţilor. Cine are urechi de auzit, să audă!
    Model de Împărtășire dupa cerinţa autoriţătilor:

    Apreciază

    1. Multumesc pentru postare. In alte Biserici se poate, la noi-nu. Ierarhii nostri au fost atat de zelosi incat au facut mai mult decat au cerut autoritatile. Pe-aici pe la noi, preotii refuza sa mearga la casele oamenilor, la batrani si bolnavi, sa-i spovedeasca si sa-i impartaseasca. Nu m-ar mira sa-i vad luandu-si concediu de Pasti si sa mearga in statiune. Doamne, ce vremuri!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă