România trebuie să rămână ortodoxă!

Observ că ni se impune ca un  un fel de modă o sărbătoare satanistă și anume halloween. Vrând să fie în pas cu moda, unii tineri cască gura la această otravă spirituală ucigătoare de suflete. Halloween-ul pătrunde în cultură, căci nu numai că nu a fost oprit, ci i s-au deschis și porțile! Astfel, deja se pot găsi referiri la halloween prin manuale școlare și prin culegeri. În unele școli se încurajează această sărbătoare. Vânzătorii de măști văd în halloween o oportunitate de câștig, așa că născocesc cele mai hidoase măști.

 Unii părinți refuză să-și mascheze copiii, alții se conformează și apoi se miră că nu se mai pot înțelege cu ei… Oare necuratul nu are nimic de câștigat din conformismul lor? Ba da. Părinții răspund de toate măștile prin care copiii lor au dobândit înfățișări asemănătoare necuratului. Datoria lor era să-i educe în așa fel, încât să se asemene cu Hristos. Atunci ar fi putut comunica în bună rânduială cu ei, iar aceștia ar fi ajuns oameni de nădejde ai societății, nu niște egoiști îndrăciți buni de îndeplinit misiuni satanicești!

La fel de rău este atunci când locurile încărcate de istorie ale poporului român, care este ortodox, ajung pe mâna sataniștilor în vederea promovării păcatului. Mai întâi ni s-a spus că s-au făcut mari pregătiri pentru ca Elon Musk să ne ,,onoreze” cu prezența la Castelul Bran în vederea serbării halloween-ului. Pentru el, această țară este ,,țara lui Dracula”! Astfel, Castelului Bran a găzduit un eveniment cu o conotație străină de spiritualitatea acestui neam. După consumarea ,,evenimentului”, ca să nu cadă în dizgrația ortodocșilor, unii încep să nege participarea lui Elon Musk. Cu sau fără participarea acestui personaj, sărbătorirea halloween-ului a avut loc sub ochii îngăduitori ai autorităților locale care se pare că au și participat la această sărbătoare.

Indiferent ce fel de măști au purtat, Dumnezeu le-a văzut chipul cel adevărat, le-a văzut trădarea. Aceștia L-au răstignit pe Hristos din inimile lor, căci nu pot sluji la doi domni. Poporul i-a ales pentru a le reprezenta interesele și pe plan spiritual, nu doar pe plan material!

Acest popor are un cult al frumosului, al modelelor de frumusețe fizică și morală, așa cum reiese din folclorul nostru. Ideea de frumos este legată de Hristos. Frumosul vizează fericirea veșnică, mântuirea. Așadar, Frumosul nu trebuie înlocuit de urât, de monstruos! Trebuie să păstrăm onoarea ca Maica Domnului să ne considere Gradina ei!

Așa cum ne învață Mântuitorul, datoria de a educa tânăra generație este și o misiune divină. Politicienii, clericii, oamenii de afaceri, părinții și educatorii trebuie să fie modele de înțelepciune. Doar așa societatea întreagă va fi preocupată de dobândirea înțelepciunii. Pierderea preocupării pentru înțelepciune echivalează cu stricarea sării:

,,Voi sunteţi sarea pământuluidacă sarea se va strica, cu ce se va săraDe nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni. Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. (Matei, 5, 13-16)

De aici reiese rolul de căpetenie al educației.  Doar cu o educație autentic ortodoxă vom atrage mila lui Dumnezeu. Iar pentru asta, avem nevoie de părinți, de politicieni, de formatori de opinie și de profesori ortodocși și de cărți care să nu vină în contradicție cu învățătura ortodoxă. Tinerii trebuie să opună rezistență acestor încercări de a-i sataniza până nu e prea târziu. Cu toții trebuie să înțelegem vremurile. Nu trebuie să permitem nimănui să ne intoxice cu subcultură, cu ecumenism, cu perversiuni și cu încurajarea păcatelor despărțitoare de Dumnezeu.

Dumnezeu să ne ajute! Amin.

Prof. Lucreția P.

2 gânduri despre „România trebuie să rămână ortodoxă!

  1. „Uitați de politicieni. Politicienii sunt puși acolo pentru a vă da ideea că aveți libertatea de a alege.
    Nu aveți.
    Nu aveți de ales.
    Aveți proprietari. Ei vă dețin. Ei dețin totul. Dețin toate terenurile importante, dețin și controlează corporațiile care au fost cumpărate și plătite de mult timp, Senatul, Congresul, parlamentele, primăriile, judecătorii sunt în buzunarul lor și dețin toate marile companii media, astfel încât controlează aproape toate știrile și informațiile pe care le auziți.
    Vă țin de boașe.
    Cheltuiesc miliarde de dolari în fiecare an pentru a face lobby pentru a obține ceea ce vor.
    Ei bine, noi știm ce vor.
    Vor mai mult pentru ei și mai puțin pentru toți ceilalți.
    Dar vă spun eu ce nu vor. Nu vor o populație de cetățeni capabili de gândire critică.
    Nu vor oameni bine informați, bine educați, capabili de gândire critică.
    Ei nu sunt interesați de asta.
    Asta nu îi ajută”. (George Carlin)

    Cei mai mulți dintre cei de astăzi gândesc în termeni de politică și cred că politicienii și actorii statului sunt la conducere.
    Aceasta este oligofrenie, așa cum a arătat farsa „covidului”.
    Practic, toate țările de pe glob au acționat în mod concertat și exact în același timp și în același mod. Acest lucru ar fi nu numai absurd, ci și complet imposibil, dacă nu ar exista o conspirație de sus în jos, care să fie ghidată de foarte puțini. Aproape fiecare țară din lume și-a distrus propriile economii, propriii cetățeni și a impus politici similare, dacă nu identice, menite să preia controlul total asupra unor populații întregi.
    Dacă o mare parte a maselor nu poate înțelege amploarea acestei nebunii, nu mai există nicio speranță pentru omenire, deoarece această lume se află acum sub degetul celor mai puțini și mai puternici, care dețin și controlează majoritatea sistemelor monetare, a activelor, a terenurilor, a serviciilor medicale, a produselor farmaceutice, a facilităților de „educație”, a călătoriilor, a băncilor, a organelor de drept, a agențiilor de aplicare a legii, a armatei, a mass-media și au capacitatea de a modifica structura psihologică a celor pe care nu îi ucid intenționat prin injectare, tortură sau înfometare.

    „Este incredibil cum, de îndată ce un popor devine supus, el cade prompt într-o uitare atât de completă a libertății sale, încât cu greu poate fi trezit până la punctul de a o recâștiga, ascultând atât de ușor și de bunăvoie, încât îţi vine să spui că acest popor nu și-a pierdut libertatea, ci și-a câștigat sclavia.” (Etienne de La Boetie)

    https://www.lewrockwell.com/2022/11/gary-d-barnett/vanguard-and-blackrock-own-the-entire-world-we-are-already-a-new-global-world-order-in-the-making/

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă