Hristos va învinge!

Dușmanii lui Hristos și ai omenirii caută disperați să ne atragă pe drumul Golgotei individuale pentru a-L ucide pe Hristos din noi. De câteva secole aceștia se chinuie să ne spună că au descoperit ei că Pământul e rotund și că omul se trage din… maimuță! Astfel ei și-au asumat o hulă împotriva Duhului Sfânt pe care au răspândit-o ca fiind știință! Și totuși, prin cei ce resping ideologia antihristică, Hristos va învinge!

Dar nu s-au mulțumit cu atât. L-au negat pe Dumnezeu zeci de ani la rând, deși știau că există. Voiau doar ca mulțimea ignorantă să fie lipsită de ajutorul Lui, să fie mai slabă și mai ușor de controlat. Poruncile divine, în loc să fie un reper al umanității, au fost aproape izgonite din cultură. Și totuși, prin cei ce resping cultura ateistă, Hristos va învinge!

Lupta împotriva lui Dumnezeu se intensifică sub ochii noștri. Vedem cum duhovnici care le stau în cale potrivnicilor, prin mărturisirea Adevărului, trec la cele veșnice în mod misterios. Vedem cum preoți care au luat atitudine împotriva ecumenismului au fost caterisiți, de parcă ar fi comis cele mai mari fărădelegi. Între timp, a fost proclamat Crislamul! Adevărul este relativizat, contestat, călcat în picioare. Dar să nu se bucure potrivnicii! Prin cei care vor rămâne fideli Ortodoxiei, Hristos va învinge!

Dușmanii lui Hristos și ai omenirii au găsit mijloacele tehnologice pentru a ne controla total și chiar vor să le folosească. Mai întâi s-au arătat preocupați de sănătatea noastră, însă, în realitate ne-au pregătit un ser injectabil care să-i ajute în acest scop. Și l-au numit ,,vaccin”. Ca să-i poată atrage pe cât mai mulți în cursă. Și uite-așa, ,,vaccinații” s-au ales cu câte un cod MAC format din cifre și litere, iar aparatele pot să să-i recunoască și să-i identifice! Prin cei care nu au acceptat ,,vaccinarea”, Hristos va învinge!

În paralel, s-a intensificat lupta împotriva moralei creștine. Astfel activiștii LGBT caută acum și la noi să-și impună ideologia lor în sistemul de învățământ public. Și-au creat repede un manual de propagandă prin care ,,vor să îndoctrineze școlarii să accepte homosexualitatea”, după cum recunoștea încă din anul 2011 activistul LGBT, Daniel Villarreal. ,,Manualul” se numește  Egalitatea de gen. Predarea și integrarea în învățământul preuniversitar. Observăm că, de fapt, astfel se fac pași importanți spre slăbirea încrederii în sine și spre accentuarea crizei de identitate în rândul celor tineri. Pentru cei  care își smintesc semenii, Hristos are un singur cuvânt: Vai!

,,Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.” (Matei, 18, 6-8)

Atunci când omul își acceptă condiția de bărbat sau de femeie cu toate riscurile și avantajele sale, beneficiază de un anumit tip de educație pe care și-l asumă. Îl lasă pe Dumnezeu la cârmă și se supune voii Sale. Când se răzvrătește împotriva lui Dumnezeu și se lasă influențat de om în stabilirea propriei identități, deja devine fragil, șantajabil, debusolat. Cine și-ar dori un astfel de viitor pentru copiii săi? E vorba de propria identitate, nu de o cămașă! Manualul le prezintă otrava acoperită cu o glazură ademenitoare și s-ar putea să existe unii tentați să o guste fără a vedea că, din spatele cortinei, îi pândesc cei care vor să profite de naivitatea lor. Și totuși, prin cei care nu vor accepta îndoctrinarea, Hristos va învinge!

Pe alt plan, se pregătește cartea electronică de identitate, un document premergător pecetluirii finale, despre care Sfântul Paisie Aghioritul spunea să-l evităm: ,,Evită răul cel mic pentru a-l putea evita și pe cel mare!” Influențele demonice primite și obișnuirea cu avantajele Sistemului ne pot face incapabili duhovnicește de a respinge microcipul care urmează a fi implantat. Prin cei care nu vor accepta cartea electronică de identitate, Hristos va învinge!

Dar obrăznicia slugilor necuratului nu se oprește aici. Îi deranjează faptul că putem dispune de banii pe care îi avem în portofel după bunul plac! Ei nu vor să controleze numai modul în care obținem banii, ci mai ales modul în care îi cheltuim! De aceea vor să renunțăm la banii lichizi și să acceptăm banii electronici! Dependența de o bancă centrală, preconizată, reprezintă un alt pas spre depersonalizare și presupune riscuri serioase. După introducerea creditului social, ni se poate restricționa accesul la anumite servicii și produse. Pur și simplu. Ba, chiar, ni se poate bloca și contul! Prin cei care vor căuta modalități alternative de a se descurca fără bani electronici, Hristos va învinge!

Practic, vor putea vinde și cumpăra numai cei care vor avea identitatea electronică, adică un număr în locul numelui de Botez, al cărui semn este 666! Încet și sigur identitatea electronică va face parte din corpul uman, pentru ca lepădarea de Hristos și depersonalizarea să fie complete:

,,Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa, 13, 16-18)

Însă Dumnezeu nu Se lasă batjocorit la nesfârșit:

,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea Sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi Credinţa lui Iisus.” ( Apocalipsa, 14, 9-12)

Marii trăitori ai Ortodoxiei și-au făcut griji cu privire la posibilitatea despărțirii de Hristos prin păcate, prin erezie, prin pecetluire și prin închinarea la antihrist:

,,Să mă izbăveşti, Doamne, de cursele vicleanului şi urâtorului de Dumnezeu, antihrist, celui ce va să vină curând şi ascunde-mă de răutatea lui în pustia cea tainică a mântuirii Tale. Dăruieşte-mi, Doamne, putere şi bărbăţie ca să mărturisesc cu tărie Numele Tău cel Sfânt, să nu fug de frica diavolului şi să nu mă lepăd de Tine, Mântuitorul şi Răscumpărătorul meu, nici de Sfânta Ta Biserică.

Dăruieşte-mi, Doamne, şi ziua şi noaptea, plângere şi lacrimi pentru păcatele mele şi Te îndură de mine, Doamne, în ceasul Înfricoşătoarei Tale Judecăţi ! Amin.” (Rugăciune pentru izbăvirea de Antihrist a Sfântului Anatolie († 1922) de la Optina)

Prin cei care vor refuza semnul fiarei, Hristos va învinge!

Prof. Lucreția P.

3 gânduri despre „Hristos va învinge!

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă