Războiul și ecumenismul

Observăm cum războiul și ecumenismul merg mână în mână. Aceleași forțe ocultează sufletele și distrug trupurile semenilor lor. Pe lângă războiul văzut, există și războiul nevăzut, alimentat cu perfidie de propagandă. Mântuitorul ne-a spus că vom fi judecați în funcție de împlinirea celor două porunci evanghelice: iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui. Vedem că propaganda oficială ne cere ca, în locul acestor porunci, să iubim și să urâm pe cine ,,trebuie” și să acceptăm ideile corecte politic, chiar dacă astfel ne pierdem sufletele!  În plus, există războiul nevăzut pe care fiecare dintre noi îl ducem cu propriile patimi și cu duhurile rele. Pe noi, creștinii, ne interesează mântuirea, iar elitele sunt centrate pe interesul lumesc. Ar fi normal să fim cu toții interesați de mântuire…

Plandemia a adus cu sine cea mai mare blasfemie posibilă și anume temerea că Sfânta Împărtășanie ne-ar putea infecta! Elitele au vrut să ne convingă că Dușmanul lor este și dușmanul nostru! Iar agenda ecumenistă și agenda LGBT au evoluat și în timpul plandemiei! Din ce în ce mai multe dovezi scot la iveală faptul că așa-zisa pandemie a fost planificată și coordonată la nivel global. Așadar, pandemia face parte dintr-un război dus de elite împotriva noastră, a oamenilor, care nu suntem atât de supuși pe cât s-ar dori! Roiurile de avioane care împrăștie substanțe nocive fac și acestea parte din război. Cine le finanțează? Cine le permite să ne îmbolnăvească?

În Ucraina, se observă în mod clar lupta împotriva lui Dumnezeu. Ortodocșii canonici sunt prigoniți pe față! Aș fi vrut ca Patriarhul Batolomeu și alți patriarhi ortodocși să descurajeze cumva acest război nebun între frații de credință. Aș fi vrut să se intervină la nivel diplomatic astfel încât ortodocșii să fie protejați de schismă. Care a fost obiectivul inițial al războiului? De ce se amestecă politicul ateu în aceste probleme?

La noi, în timp ce noi suntem preocupați ca ucrainenilor să le meargă bine, apar manuale și filme care smintesc sufletele tinerilor prin ideologia de gen și ideologia LGBT. Cum să-i facem pe copii să înțeleagă că se duce un război împotriva lor? Care vor fi șansele de mântuire ale acestora? Cine va răspunde pentru aceste suflete care se pierd? Răspunsul ni l-a dat Însuși Mântuitorul: ,,Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.” (Matei, 18, 6-7) Așadar vinovat sunt și eu, care tac, și cel care le promovează din lașitate, și cei care le inițiază și le propun ca norme spre acceptare. Așadar, dacă nu ne vine mintea la cap, să ne așteptăm la VAI!

Pe de altă parte, observăm că rugăciunile în comun cu cei de alte confesiuni tind să devină normă, iar cei care se opun riscă să fie caterisiți! Ascultarea de Dumnezeu tinde să fie înlocuită cu ascultarea de om! Asta le cere Dumnezeu ierarhilor? Doamne, luminează-i și înțelepțește-i cum știi și cum poți și ajută-ne pe noi toți să facem voia Ta!

Distrugerea Frasineiului i-a lăsat pe mulți creștini fără cuvinte acum, când e cea mai mare nevoie de rugăciune. S-a distrus o mare lavră și s-a creat un precedent periculos. E firesc să ne întrebăm încotro se îndreaptă Biserica Ortodoxă Română.

,,Scopul viețuirii creștine este dobândirea Duhului Sfânt.”- spunea Sfântul Serafim de Sarov. Însă atitudinea permisivă față de erezii și față de păcat, în general, și mai ales față de agenda LGBT nu este compatibilă cu dobândirea Duhului Sfânt. Războiul din apropiere precum și lupta împotriva lui Hristos și a creștinilor, care devine din ce în ce mai vizibilă, ar trebui să ne unească în rugăciune, nu să ne dezbine. Dacă Mântuitorul ne-a spus clar că ,,acest soi de demoni nu iese decât numai cu rugaciune și cu post” ( Matei, 17, 21), înseamnă că aceasta este soluția. Interesul mai-marilor lumii pentru slăbirea credinței creștine, prin ecumenism, care este tolerant cu ideologia de gen și cu agenda LGBT, rezultă din faptul că ei au acceptat pactul cu necuratul.  Duhurile viclene au pus stăpânire pe sufletele lor și acum ei se cred dumnezei și pretind supunere! E nevoie de multă rugăciune, de mult post și de multă pocăință pentru a lupta cu aceste duhuri ale răutății.

Dacă nu acceptăm ascultarea de Dumnezeu, vin slugile necuratului care ne cer supunere. Numai Dumnezeu mai poate opri aceste duhuri necurate să-și facă de cap. Dumnezeu să ne ajute pe toți să facem voia Sa! Amin.

Sora Pelaghia

Un gând despre „Războiul și ecumenismul”

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă