Despre prăznuirea Învierii Domnului împreună cu catolicii

Migrarea ortodocșilor în spații neortodoxe a adus cu sine și bune și rele. Unii au căutat să arate frumusețea Ortodoxiei și astfel i-au atras la dreapta credință și pe unii neortodocși prin cuvânt sau prin puterea exemplului.

Alții, mai puțin preocupați de mântuire și mai dornici de a fi în pas cu lumea, s-au integrat perfect într-o societate de consum în care totul se raportează la cele materiale. Aceștia chiar s-au căsătorit cu neortodocși, apoi, ca să nu-i mustre conștiința, au început să facă presiuni asupra Bisericii să-i cunune religios fără ca neortodoxul să treacă la Ortodoxie! S-a pornit astfel un fel de apostolie demonică  conștientizată mai mult sau mai puțin.

Mai greu de înțeles este plecarea tinerilor teologi ortodocși la studii în spații neortodoxe. Ce învață acolo? Care este adevăratul lor scop? Sunt ei atât de înduhovniciți, încât să reziste tuturor influențelor eretice? Dacă stai pe lângă motorină, începi să miroși a  motorină. Asta e firesc. Dacă nu vrei să miroși a motorină, nu stai aproape de motorină. Asta e și mai firesc. Cinste celor care s-au implicat în misiuni ortodoxe!

Fără o catehizare corectă, ortodoxului de rând i se pare că se închină aceluiași Dumnezeu cu al neortodocșilor! Însă noi știm că nu este așa. Dacă papa se declară infailibil, de exemplu, nu are cum să se închine aceluiași Dumnezeu ca și noi. Dumnezeu nu suportă o astfel de mândrie, dar necuratul o acceptă… Dacă unele secte o hulesc pe Maica Domnului, de asemenea. Nici cei care disprețuiesc Sfânta Cruce nu se închină aceluiași Dumnezeu ca și noi, nici cei care își fac semnul sfintei Cruci de la stânga la dreapta! Cum să fii creștin fără Cruce și fără Maica Domnului?

Întemeietorii acestor erezii au fost stăpâniți de același duh ca și Iuda Iscarioteanul, iar dintre adepții lor prea puțini cercetează cum stau lucrurile. Majoritatea vor să-și liniștească conștiința cerând ortodocșilor să renunțe până și la dogmele de credință pentru a-și păstra și ei o bună reputație de oameni credincioși!!! Deci, pentru ei, reputația lumească este mai importantă decât mântuirea!!!

Această reputație de oameni credincioși tinde să fie înlocuită de scorul social, iar credința să-și diminueze importanța. Asta a condus la înființarea Consiliului Mondial al ,,bisericilor”! Dacă participarea celorlalte confesiuni la această adunătură poate fi înțeleasă ca efect al îndoctrinării greșite, participarea ortodocșilor este de neînțeles. Românul are un proverb care pune așa: ,,Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești!” Participarea ortodocșilor la Consiliul Mondial al ,,bisericilor” reprezintă o încălcare a Crezului ortodox. Cum crede ortodoxul ,,în Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”, dacă crede că și celelalte confesiuni sunt tot biserici? Și atunci de ce sunt necesare atâtea eforturi pentru a fi pe placul lumii cu riscul de a-L supăra pe Dumnezeu și de a ne pierde mântuirea?  

Mai nou, cărturarii lumii doresc ca ortodocșii să prăznuiască Sfintele Paști împreună cu catolicii! Apare, însă, o problemă. Noi, ortodocșii, credem că Hristos este Capul Bisericii, iar catolicii cred că papa, care în opinia lor este infailibil, este capul Bisericii! Dacă ne rugăm împreună cu ei de Sfânta Înviere, noi cui ne vom închina? Lui Hristos sau papei? Cărturarii lumii L-au întrebat pe Hristos dacă Îi este plăcută o astfel de prăznuire? Dar fariseii? Ei consideră normal să nu-și facă astfel de probleme, din moment ce l-au întrebat pe… papa! Dar nu papa S-a răstignit pentru noi și nu papa ne mântuiește. Așa că nu se pune problema ascultării ortodocșilor de papa și nici a supunerii față de el.

Papa are misiunea lui necurată de înaintemergător al antihristului. Deja proferează blasfemii la adresa Mântuitorului Hristos. Dacă dorim cu adevărat mântuirea catolicilor, trebuie să avem dragoste creștinească adevărată și să le arătăm Adevărul. Toleranța nu e dragoste, ci este COMPROMIS! Un compromis nociv care transformă o sărbătoare creștină într-o prăznuire din care Hristos este alungat! Asta ne dorim? În aceste condiții, prăznuirea Sfintelor Paști împreună cu catolicii reprezintă lovitura mortală aplicată Ortodoxiei! Să nu fie!

Fără o credință adevărată puternică, suntem doar niște bieți sclavi incapabili să ne prețuim adevăratele valori lăsate nouă de Dumnezeu și păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului de înaintașii noștri. Intelectualii români ar trebui să aibă curajul de a fi ei înșiși, români adevărați și creștini adevărați. Atunci am atrage mila lui Dumnezeu Care ne-ar ocroti mai mult. Chiar și tăcerea în fața acestei trădări a Dreptei Credințe tot TRĂDARE se cheamă!

Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-i pe conducătorii lumești și bisericești să facă voia Ta și să nu ia hotărâri, în numele nostru, care să ne ducă la osânda veșnică! Amin.

Sora Pelaghia

7 gânduri despre „Despre prăznuirea Învierii Domnului împreună cu catolicii”

  1. „Mai greu de înțeles este plecarea tinerilor teologi ortodocși la studii în spații neortodoxe. Ce învață acolo? Care este adevăratul lor scop? Sunt ei atât de înduhovniciți, încât să reziste tuturor influențelor eretice? Dacă stai pe lângă motorină, începi să miroși a motorină. Asta e firesc. Dacă nu vrei să miroși a motorină, nu stai aproape de motorină. Asta e și mai firesc. Cinste celor care s-au implicat în misiuni ortodoxe!”
    CAT DE ADEVARAT!!

    Apreciază

    1. Sa ne fie clar tuturor: cei care merg în Occident la studii sunt atent selectati, finanțați generos si pregatiti pentru a veni în tara să ocupe scaune episcopale si să promoveze ecumenismul in Biserică. Dupa ce isi vand sufletele, e greu sau imposibil sa se întoarca din drum. Asta e tragedia acestor oameni! Mi-e mila de ei, dar nu mai ai ce sa le faci, ca de vorbă bună nu înteleg.
      Caz concret: În 1956 un grup de monahi a fost trimis pentru studii Teologice la Moscova, la Academia Zadorsk. Între ei Părintele Chesarie Gheorghescu si unul Cioroianu. Cel dintâi a fost sef de promotie, a venit în tara si a fost intemnitat de doua ori. Al doilea a absolvit ultimul, a urmat cursuri de spionaj, Teologia fiind paravanul, si a ajuns episcop la Constanta. Trageti singur concluziile. Doamne ajuta.

      Apreciat de 2 persoane

  2. După această știre fatidică, am așteptat ca în biserici i mănăstirii sa se tragă semnale de alarmă, din nefericire tăcere și iar tăcere, de parcă nu era suficient schismele și erezie care colcăie , exact fix in săptămâna patimilor vine această știre grotescă cu planurile domniilor lor care nu se mai satură de trădări

    Apreciat de 1 persoană

    1. Tacerea lor este indeplinirea profetiei parintelui Iustin Parvu: ,,pastorii vostri va vor vinde„. Nu sunt pastorii nostri, sunt lupi in piei de oaie, iar pastorul nostru este Dumnezeu cel in Treime slavit! Biserica nu sunt ei, nici zidurile ridicate tot din munca si daruirea celor pe care-i conduc la iad prin tacere si ascunderea ereziei – biserica suntem noi, oamenii carora ni se impaienjenesc ochii de lacrimi si ne tremura sufletul la ce vedem si auzim in fiecare zi, din partea lor. Cate suflete de oameni ar fi fost aduse la Domnul nostru Iisus Hristos, daca preotii ar fi marturisit adevarul a ceea ce ni se pregateste si ar fi lucrat la zidirea sufletelor noastre? E Joia Mare, ziua neagra a inceperii patimilor Lui Iisus Hristos, ziua in care Domnul se duce ca un miel la jertfa unica a Fiului Lui Dumnezeu pentru sufletele noastre… nu-i uram, nu-i blasfemiem, dar nici nu-i urmam in drumul caderii! Dumnezeu sa-i lumineze in minte si inima! Si pe ei, dar, si pe oamenii naivi care-i urmeaza intru ratacire!

      Apreciază

  3. „Oamenii, ca melcii „,spune Sfântul Ciprian al Cartaginei, „în loc să se ia după Dumnezeu, se baga ca într-o cochilie în ceea ce cred ei,și, vor să Îl atragă și pe Dumnezeu acolo…”

    Apreciat de 1 persoană

  4. Astazi, poate nu intamplator, mi-am dat seama perfect ce ne-a spus Schwab: ,,nu veti avea nimic si veti fi fericiti!„. Nu vom avea cipul cu pecetea si nu vom avea nimic de la diavol si totul de la Hristos, Domnul nostru Mantuitor!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă