Sfanta Mare Muceniță Irina a vădit rătăcirea celor care cred în zei, idoli și demoni

Sfânta Mare Muceniţă Irina era fiica împăratului Liciniu şi a împărătesei Licinia. La naştere a primit numele Penelopi, dar a ajuns să cunoască pe Adevăratul Dumnezeu şi a primit a fi botezată în numele Preasfintei Treimi, primind numele de Irina, care înseamnă ,,pace’’. Era o vreme de întunecată rătăcire, căci oamenii se închinau zeilor celor neputincioşi.

Ce sunt zeii? Dicţionarul Explicativ al limbii române îi defineşte ca fiind ,,divinătăţi păgâne’’. Necunoscând pe Dumnezeu, păgânii se închinau zeilor celor mulţi, de la care aşteptau ajutor şi spre care îşi îndreptau nădejdile.

Ce sunt idolii? Acelaşi Dicţionar îi arată a fi ,,divinităţi păgâne’’. Aşadar, zeii şi idolii sunt entităţi păgâne, străine de Adevăratul Dumnezeu. Am adăuga că idolii sunt reprezentări materiale ale zeilor, adică chipuri sau statui, la care se închinau cei afundaţi în întunericul neştiinţei.

Ceea ce nu ne dezvăluie Dicţionarul citat, care este normativ pentru vorbitorii de limbă română, este faptul că zeii şi idolii sunt denumiri pentru diavolii cei întunecaţi, care luptă cu îndârjire pentru pierderea veşnică a făpturilor lui Dumnezeu, în întunecimile iadului. De aceea au poruncit, cu fermitate, cei care au participat la Sinodul Apostolic de la Ierusalim, din anul 50, ,,să vă feriţi de cele jertfite idolilor’’ (Fapte 15, 29). Cele jertfite idolilor erau, de fapt, jertfe aduse diavolilor, iar consumarea acestor jertfe era o închinare la diavolul, păcat de extremă gravitate pentru cei care s-au luminat prin Sfântul Botez. De altfel, şi Psalmistul David a arătat cu limpezime că ,,toţi dumnezeii neamurilor sunt demoni’’ (Psalmul 95, 5).

Sfânta Muceniţă Irina a văzut pe diavolul în cetatea sa şi i-a grăit: ,,În numele lui Iisus Hristos îţi poruncesc ţie, ca să-mi spui cine eşti tu!’’ Înfricoşat de preasfântul nume, acesta a răspuns: ,,Eu sunt demonul care petrec în idolul Apolon, învăţătorul desfrânării şi al preadesfrânării, ajutătorul vrăjitorilor, povăţuitorul tâlharilor, prieten al desfrânţilor, făcător de glume al beţivilor, cel ce mă bucur de vărsările de sânge şi sunt povăţuitor a toată nedreptatea şi minciuna şi tată a toată răutatea’’ (După Vieţile Sfinţilor pe mai, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2005, p. 112-126).

Din cele spuse mai sus, vei înţelege, cinstite cititorule, că nu greşim cu nimic când punem semnul egalităţii între zei, idoli şi demoni. Deştepţii lumii acesteia caută să întoarcă pe oameni spre slujirea diavolului, tăgăduind cu o perseverenţă diabolică pe Adevăratul Dumnezeu. Nu te lăsa înşelat de ei!

Presbiter Iovița Vasile

3 gânduri despre „Sfanta Mare Muceniță Irina a vădit rătăcirea celor care cred în zei, idoli și demoni”

  1. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse
    Nr. 840-06-05-2024
    05.06.2024 17:44
    Declarație a Ministerului rus al Afacerilor Externe în legătură cu desfășurarea de exerciții de către Forțele Armate ale Federației Ruse pentru dezvoltarea abilităților în utilizarea armelor nucleare nestrategice

    În legătură cu viitorul exercițiu militar rusesc de dezvoltare a abilităților în utilizarea armelor nucleare nestrategice, observăm că acest eveniment ar trebui luat în considerare în contextul recentelor declarații belicoase ale oficialilor occidentali și al acțiunilor destabilizatoare puternic întreprinse de o serie de țări NATO . menită să creeze presiuni puternice asupra Federației Ruse și să creeze amenințări suplimentare la adresa securității țării noastre în legătură cu conflictul din și în jurul Ucrainei .

    Vorbim, în primul rând, despre sprijinul declarat în mod deschis și acordarea de asistență directă acțiunilor teroriste împotriva Rusiei desfășurate de regimul de la Kiev folosind arme din ce în ce mai avansate transferate din Occident. Deoarece ținta deliberată a unor astfel de lovituri sunt adesea obiecte civile, acest lucru duce la numeroase victime în rândul populației civile. Acest lucru nu-i deranjează însă pe sponsorii clicei înrădăcinate la Kiev, care o împing să comită noi crime. Astfel, ministrul britanic de externe D. Cameron și reprezentanții altor capitale ale NATO afirmă în mod direct că Ucraina are dreptul de a ataca teritoriul Rusiei cu armele care i-au fost furnizate.

    Pe lângă sistemele britanice și franceze de rachete cu rază lungă de acțiune, care au fost de mult observate în Ucraina, pe acest fundal evidențiem în special acele versiuni ale rachetelor americane din familia ATACMS, care au fost recent furnizate Kievului și sunt, de asemenea, capabile să lovind ținte adânci pe teritoriul Rusiei.

    În același timp, într-un efort de a spori amenințările cu rachete cu mai multe fațete la adresa țării noastre, Statele Unite au luat în mod deschis și clar calea desfășurării sistemelor de la sol cu ​​rachete cu rază medie și mai scurtă (INF), care anterior erau interzise în temeiul Tratatul INF, în diferite regiuni ale lumii. Torpilând inițiativele rusești de menținere a viabilității acestui acord, care presupunea eliminarea contrapreocupărilor pe baza unor măsuri de verificare reciprocă, Washingtonul a distrus în mod deliberat acest Tratat, care timp de mulți ani a servit drept unul dintre pilonii securității internaționale și stabilității strategice (Tratatul de neproliferare ale armelor nucleare si ale tuturor armelor de distrugere in masa si aici se includ si armele bacteriologice plus laboratoarele de preparare a virusilor si bacteriilor,vaxxinurile mArn Mesager,inteligenta artificiala,antenele 5G si intreaga lume robotica oricare ar fi ea care intra si ea toata la categoria arme de distrugere in masa;armele letale si ne-letale chimice,politicile guvernamentale de eutanasiere umana si intregul set de politici guvernamentale care au ca tinta depopularea rasei umane,programe care si acestea intra in categoria armelor de distrugere in masa;politicile de distrugere a tuturor identitatilor religioase prin amestecarea lor fiind si acestea integrate in categoria armelor de distrugere in masa;politicile ,programele de distrugere ale particularitatilor,identitatilor sexuale individuale prin promovarea casatoriilor gay,a schimbarilor de sex,perversiunilor sexuale,pedofiliei,necrofiliei,gherontofiliei;uciderea oamenilor cu medicamente in spitale si acasa sau cu medicamente din farmacii;otravirea oamenilor pe calea aerului,otravirea oamenilor letala si ne-letala prin mancare si programe de alimentatie publica menite sa duca la depopularea rasei umane;politicile de cipuire umana si de promovare a verificarilor faciale si alte aparaturi de urmarire publica si privata a oamenilor cu camere video si alte instrumente care ating si violeaza intimitatea oamenilor indiferent de motivele invocate;politicile de promovare a interzicerii liberei exprimari indiferent de motivele invocate,politicile care afecteaza oamenii invocate de motive inventate precum plandemiile,schimbarile climatice si orice tip de doctrina legata de genomul uman intra si acestea in categoria armelor de distrugere in masa). După aceasta, Statele Unite au intensificat imediat dezvoltarea și testarea sistemelor de rachete din această clasă și, de asemenea, au început să formeze unități militare specializate cu referință regională și să studieze problema creării infrastructurii necesare. Acum, Statele Unite au început să importe sistemele de rachete corespunzătoare în Europa și regiunea Asia-Pacific, presupus pe durata exercițiilor cu aliații, ceea ce indică faptul că producția și „testarea” acestor arme este în plină desfășurare.

    Declarăm în mod expres că ori de câte ori și oriunde apar rachete INF la sol de fabricație americană, ne rezervăm dreptul de a răspunde într-o manieră oglindă, ceea ce va însemna încetarea moratoriului unilateral rusesc privind desfășurarea acestor sisteme de arme. Ca răspuns la acțiunile SUA, Rusia își intensifică dezvoltarea și începe producția de sisteme de rachete similare. Mai mult, ținând cont de cercetarea și dezvoltare anunțată anterior și de evoluțiile acumulate ale complexului militar-industrial rus, acest proces nu va dura mult timp. Atunci când luăm potențiale decizii cu privire la desfășurarea unor astfel de arme, lăsăm geografia desfășurării lor la discreția noastră.

    În viitorul apropiat, pe teatrul de operațiuni ucrainean se așteaptă să apară avioane multifuncționale F-16 de fabricație americană. După cum a subliniat în repetate rânduri partea rusă, nu putem ignora faptul că aceste aeronave aparțin unor platforme cu două echipamente – nenucleare și nucleare. Timp de mulți ani, aeronavele de acest tip special au stat la baza flotei de avioane, care este folosită în așa-numitele „misiuni nucleare comune” ale NATO. Indiferent de modificarea specifică în care vor fi furnizate aceste aeronave, le vom percepe ca purtători de arme nucleare și vom considera acest pas al Statelor Unite și al NATO ca o provocare țintită.

    În acest sens, acordăm o atenție deosebită declarațiilor conducerii poloneze că problema necesității plasării armelor nucleare americane pe teritoriul polonez a fost ridicată direct de Varșovia la Washington, și la nivel practic.

    Declarațiile președintelui francez E. Macron despre posibilitatea trimiterii în Ucraina a contingentelor franceze și ale altor NATO nu pot decât să uimească prin iresponsabilitatea și necugetarea lor . Mai mult, în presa occidentală au apărut informații că un număr de mercenari din Legiunea Străină Franceză se află deja în Ucraina. Este greu de perceput acest lucru decât ca o manifestare a pregătirii și intenției de a intra în confruntare armată directă cu Rusia, ceea ce ar însemna o ciocnire militară frontală a puterilor nucleare. De asemenea, am înregistrat o serie de pași din partea franceză, inclusiv exerciții militare și alte evenimente, care, aparent, ar trebui să susțină declarațiile lui E. Macron prin demonstrarea capacităților nucleare ale Parisului.

    Acestea și alte acțiuni ale statelor membre ale blocului nord-atlantic indică de fapt că acestea conduc în mod deliberat problema către o escaladare suplimentară a crizei ucrainene spre o ciocnire militară deschisă între țările NATO și Rusia, ca parte a implementării unui curs ostil. pentru a provoca „înfrângere strategică” țării noastre.

    Observăm că dorința agresivă a țărilor NATO de a submina securitatea Federației Ruse câștigă amploare. În acest sens, dorim să vă reamintim că protecția garantată a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre este cea mai înaltă prioritate a politicii Rusiei în domeniul securității militare, inclusiv a aspectului descurajării nucleare.

    Regimul de la Kiev și inspiratorii săi occidentali ar trebui să realizeze în sfârșit că pașii lor nesăbuiți aduc situația din ce în ce mai aproape de acumularea unei „mase critice” explozive. Pericolele militare create în acest fel și amenințările care rezultă la adresa țării noastre sunt clar conturate în Doctrina militară a Federației Ruse și Fundamentele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare.

    Evaluările prezentate mai sus au stat la baza deciziei de a desfășura exerciții militare rusești care implică o parte a forțelor și mijloacelor de descurajare nucleară, care sunt destinate să devină un semnal care să dezvolte Occidentul și marionetele sale la Kiev.

    Sperăm că acest eveniment va răci „capitele fierbinți” din capitalele occidentale, îi va ajuta să realizeze posibilele consecințe catastrofale ale riscurilor strategice pe care le generează și îi va împiedica atât să asiste regimul de la Kiev în acțiunile sale teroriste, cât și să fie atrași în confruntare armată directă cu Rusia.”

    https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1948486/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă