Nifon Mihaita: Ecumenismul, ,,religia speranţei”

Speranţa este a lui Nifon ereticul şi apostatul. Care Nifon? Cum care? Cel de la Târgovişte, şi am să explic de ce. Prin bunăvoinţa unei credincioase mi-a parvenit un film scurt, ilustrând isprăvile pseudo-ierarhului muntean.

Acesta are în stăpânire Manastirea Vulcana-Băi din judeţul Dâmboviţa. Animat de marea dragoste pentru islamul păgân şi pentru mozaism, Nifon a construit pe teritoriul acestei mănăstiri o moscheie şi o sinagogă ca semn de înfrăţire şi unire a celor trei ,,religii’’ monoteiste, astfel că musulmanii hulitori ai celor sfinte şi evreii vrăjmaşi ai Mântuitorului pot oricând să intre în ele şi să-şi desfăşoare ritualurile lor specifice. Din câte am înţeles, aceste două construcţii sunt folosite extrem de rar. Asta nici nu mai contează, rămâne semnificaţia prezenţei lor pe un pământ mănăstiresc, sfinţit prin Dumnezeu ştie câte secole de rugăciune. Întinarea acelui aşezământ sfânt este, aşadar, opera necuratului Nifon ecumenistul.

Pentru ca întinăciunea să fie deplină, s-a mai ridicat o ciudăţenie pe frontispiciul căreia s-a scris ,,Ecumenismul, religia speranţei’’, iar mai jos sunt înfăţişate steaua lui David, crucea şi semiluna musulmană. Aşezământul e unic în Europa, ni se spune, şi e de crezut, deoarece şi Nifon Mihăiţă e unic pe continent şi în lume, prin toate măreţele lui realizări. Speranţa lui e comună tuturor ecumeniştilor lumii, aceea de a impune ecumenismul drept religie unică a lumii, în centrul căreia se va găsi blestematul antihrist. Speranţa ce şi-o vrea împlinită Nifon Apostatul este ca numele Mântuitorului nostru Hristos să se şteargă de pe faţa pământului şi să fie substituit cu numele lui antihrist. Asta în vreme ce pozează în arhiereu al lui Hristos, stă pe un scaun episcopal şi pretinde că păstoreşte Biserica Dumnezeului Celui Viu! Şi din zi în zi se vede că ,,cele de departe au ajuns aproape’’, iar pocăinţa noastră întârzie, pentru că nu ne vine să credem că noi suntem trăitorii vremurilor apocaliptice de la sfârşitul veacului acestuia. Calea de urmat ne-a dat-o Hristos Mântuitorul, acum două mii de ani: ,,Feriţi-vă de prooroci mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După faptele lor îi veţi cunoaşte’’ (Matei 7, 15-16). Şi faptele lui Nifon sunt dintre cele mai bogate.

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Nifon Mihaita: Ecumenismul, ,,religia speranţei””

  1. Era in 1991,la 1 an de cand ma spovedisem la prea cucernicul parinte Cleopa Ilie,dar din fericire nu mi-a dat dezlegare la sfanta impartasanie,si ca sa nu mai fac atata drum fiind si cu serviciul greu. am primit dezlegare sa ma spovedesc la parintele Teofil Belea de la Balaciu.La intrebarea mea cum ajung acolo ,parintele mi-a
    spus sa nu -mi fac probleme ,ci sa fiu sincer la marturisire,restul va veni de la sine .Si ajung cu voia lui Dumezeu la Balaciu ,de hram pe 14 august ,la priveghere care a inceput la ora 18,si s-a terminat la 23,30.Cand m=am apropriat de parintele Teofil si i-am spus despre ce este vorba ,el a plecat capul in jos si mi=a spus ca daca vreau sa ma mantuiesc trebuie sa ma duc la parintele Ionita Popa din orasul meu,pentru ca ierarhul locului nu respecta sfantele canoane si este eretic.A doua zi am stat la sfanta liturghie si atunci l-am cunoscut
    pe vrednicul de plans nifon ,care ,mai apoi s-a dovedit a fi un tradator al Sfantei ortodoxii !
    Si din pacate si acum ma pastoreste cu mandria lui ,primita de la diavol !!!

    Apreciază

  2. Un articol stupefiant care ne uimeste si ne ingrozeste in acelasi timp.
    Faptele unora dintre cei care ar trebui sa conduca poporul binecredincios la mantuire, par desprinse din apocalipsa.
    Iata cum rastignesc pe Mantuitorul Hristos, apostatii ierarhi, care fac zid in jurul pseudopatriarhului, vremelnic conducator al BOR.
    Monahismul, imitarea vieţii îngereşti, este, pentru noi toţi, o intrare cu putere a cuvântului „Vino, Doamne, în grabă!“ (Apoc. 22, 20). Ce s-a ales de el in aceste zile de cernere cumplita?
    „Acum temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-L cu credincioşie şi sfinţenie. Lepădaţi dumnezeii străini! Căci Domnul este un Dumnezeu sfânt, un Dumnezeu gelos. El nu va răbda nelegiuirile voastre, nici păcatele voastre. Iar dacă-L veţi părăsi, atunci va aduce asupra voastră răul şi vă va nimici, după ce v-a făcut bine” (Ios. 24, 20).

    Împietrirea inimilor, lipsa de fapte bune, indiferenţa faţă de cele sfinte, incalcarea cu buna stiinta a dogmelor si Sfintelor Canoane Apostolice, ale Sfintelor Sinoade Ecumenice a devenit practica la zi , odata cu punerea in aplicare a ereticelor hotarari ale Adunarii din Creta 2016.
    Acesti lucratori necredinciosi, care nu se cutremura de marea raspundere pe care o au in fata Stapanului, care nu aduc roade, când va veni stăpânul viei, pe astfel de lucrători răi „cu rău îi va pierde” (cf. Mt. 21, 41).
    „Caci va fi o vreme cand oamenii nu vor primi invatatura cea sanatoasa, ci-si vor alege invatatori dupa poftele lor, ca sa le gadile auzul, si-si vor intoarce urechile de la adevar si se vor lua dupa basme” (ITimotei 4, 3-4). Ei vin, bineinteles, in numele lui Hristos, dar „au smerenie prefacuta” (Coloseni 2, 18), „iubire de disputa si slava desarta” (Filipeni 2, 3), „si-l propovaduiesc pe Hristos din pizma (fata de adevaratii credinciosi ai Bisericii) si din iubire de disputa… si nu cu gand curat” (Filipeni 1, 15-16).

    Sfantul Pavel ii numeste „frati mincinosi” (Iisus Cor. 11, 26), „avand numai chipul cucerniciei, iar puterea ei tagaduind-o”. Si indeamna iarasi: „De acestia sa te feresti” (I Timotei 3, 5). Sunt intr-adevar cu Scriptura in mana, si asa ii insala pe cei simpli, care nu stiu ca si diavolii ca sa-i insele pe oameni vin tot cu Scriptura. Nu cu Scriptura au incercat sa-L ispiteasca pe Mantuitorul? Sf. Iacov spune limpede ca „si dracii cred si se cutremura” (Iacov 2, 19).
    Vremuri de apostazie, in care clerul laic si monahal pare incremenit in ascultarea paguboasa a acestor pseudoierarhi, si nu ridica glasul intru Marturisire barbateasca a Adevarului. „Daca ai un prieten si crezi ca il iubesti, daca ii incurajezi pacatul, te faci ucigasul sau, daca nu-i atragi atentia asupra unui oarecare pacat al sau: Prietene, sa-ti spun, acest pacat al tau te ucide, te indeparteaza de Dumnezeu. Daca nu faci aceasta, esti ucigas. Te minti…”, sunt cuvintele pline de adevar si iubire ale Sf.Iustin Popovici.

    Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă