Istoria dramatică şi scandaloasă a papalităţii, în cifre statistice

În cartea sa intitulată ,,De ce Papa şi supuşii săi s-au despărţit de Biserica lui Hristos’’, Sfântul Nectarie din Eghina reproduce extrase statistice cutremurătoare privind istoria papalităţii. Potrivit ,,Istoriei papilor’’, lucrare din mediile catolice, autori fiind August Franzen şi Remigius Baumer, papa Benedict al XVI-lea ar fi cel de-al 301-lea suveran pontif, urmat în zilele noastre de papa Francisc ereticul. Statisticile arată o realitate dezolantă, un lung şir de crime, sinucideri, intrigi, incesturi, lupte sângeroase pentru putere, erezii, dezbinări, răzbunări, etc. Astfel:

-34 au fost antipapi, aşadar nerecunoscuţi de comunitatea papistaşă. A fost o perioadă scurtă când existau trei papi în aceaşi vreme.

-267 ar fi fost papi ,,legitimi’’

-18 au murit otrăviţi

-4 au fost asasinaţi

-13 au sfârşit prin sinucidere, spânzurare, ucidere cu pietre, întemniţare, mutilare, arşi de vii

-20 au avut diverse accidente

-26 au fost caterisiţi

-35 au fost judecaţi pentru că nu credeau în Dumnezeirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos

-9 au fost judecaţi ca iconoclaşti

-unul din papi, Alexandru Borgia, s-a făcut vinovat de teribilul păcat al incestului

-28 au recurs la ajutor străin pentru a se putea menţine pe tron

-29 ar fi murit muceniceşte, dar nu toţi au fost Sfinţi Mucenici, unii din ei neavând Dreapta Credinţă

-18 episcopi ai Romei sunt număraţi în rândul Sfinţilor şi sunt cuprinşi în Sinaxarele ortodoxe

Despre ultimii trei papi nu se pot spune decât lucruri întristătoare. Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut evoluţionismul darwinist, a smintit lumea prin participarea la manifestările ,,religiilor’’ demonice păgâne; Benedict al XVI-lea a dat sfaturi încurajatoare homosexualilor, în loc să-i îndemne la pocăinţă; papa Francisc are un comportament scandalos în raport cu Legile Dumnezeieşti, ca să nu spunem mai multe.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Istoria dramatică şi scandaloasă a papalităţii, în cifre statistice”

 1. “Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.” (1 Ioan 4:3).

  Extrem de bine venit este acest articol, Sfintia Voastra, Parinte Vasile!
  Citim si ne infricosam, de asemenea oroare!
  Este vremea cand in Romania au inceput pregatirile fastuoase pentru celebrarea vizitei, denumita „apostolica”(!) a ereticului papa Francisc, in patru orase: Bucuresti, Iasi, Blaj si Sumleu Ciuc.
  In capitala de facto a greco-catolicilor, Blaj, acesta va beatifica şapte episcopi greco-catolici, spre rusinarea celui care pastoreste tiranic,deghizat in lup ascuns in piele de oaie, turma incredintata lui, de Marele Preot, Arhiereul Cel Vesnic.
  Este o imensa rusine pentru cei care simt , respira si traiesc ortodox, inlesnirea care a fost facuta ereticului papa, inconjurat de simpatizantii sai din tara si intreaga lume catolica, sa faca prozelitism, pentru a-si curata imaginea si a netezi drumul unirii greco-catolicilor cu ortodocsii intr-un viitor nu prea indepartat!
  Fereasca Dumnezeu de asa grea napasta!
  Vina nu are atat cel care cere , ci cel care accepta tradarea, vanzarea si rastignirea Mantuitorului Hristos in vazul intregii lumi ortodoxe.
  ”Pastoriti turma lui Dumnezeu data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste; nu ca si cum ati fi stapani peste Biserici, ci pilde facandu-va turmei. Iar cand Se va arata Mai-Marele pastorilor, veti lua cununa cea nevestejita a maririi” (1 Petru 5, 1-4; vezi si 1 Timotei 4, 12-13; Tit 2, 7).
  Cuvintele Sfintilor Apostoli Petru si Pavel au fost luate in batjocura de Patriarh si acolitii sai.
  Turma lui Hristos a fost oferita spre vanzare ereticilor, in fruntea carora se afla cel care doreste puterea suprema, cel care a indraznit sa se numeasca pe sine, “Vicarius Filii Dei”.
  Ereticul Benedict al XVI-lea, revendica in 2007 titlul de „unica si adevarata Biserica a lui Christos” pentru Biserica catolica numind bisericile orientale (ortodoxe) care nu il recunosc pe Papa ca urmas al lui Petru, drept „biserici particulare”.
  Sfântul Pavel e cel care a întemeiat biserica Romei si a hirotonit si pe primul ei episcop. Dovezile sunt confirmate de Sfântul Irineu al Lyonului (secolul al II-lea), care spune cã Sfantul Pavel a hirotonit primii doi episcopi ai Romei – pe Linus si pe Cletus -, si cã Sfantul Petru n-a venit la Roma decât ca sã moarã aici, în timpul episcopatului lui Cletus. El l-a hirotonit pe Clement, cel ce a devenit al treilea episcop al Romei. Dacã Sfântul Irineu îl numeste pe Clement al treilea episcop al Romei, aceasta o poate face pentru cã Linus a fost cel dintâi. Cum pot afirma catolicii cã episcopii Romei sunt succesorii Sfântului Petru?
  Iata ce spune Sfântul Grigorie, papã al Romei în secolul al VI-lea, care era ortodox, si care a desfiintat toate tezele papiste adoptate de succesorii sãi pe scaunul sãu ,dar nu si în credinta sa. El spune clar cã doctrina de la Vatican I este cea a lui antihrist.
  „Eu spun – fãrã cea mai micã ezitare – cã oricine se numeste episcop universal sau doreste acest titlu este – prin mândria sa – precursorul lui anticrist, cãci prin aceasta pretinde sã se înalte mai presus decât ceilalti. Gresala în care el cade vine dintr-o mândrie egalã cu a antihristului, pentru cã dupã cum acest pervers a vrut sã fie privit ca fiind mai presus decât ceilalti oameni, tot asa si cel ce doreste sã fie singur numit episcop se ridicã pe sine mai presus decât ceilalti”. (cartea a VII-a, scrisoarea 33)

  Papalitatea a uzurpat rolul celor trei persoane ale Treimii: papa pretinde o jurisdictie universalã si imediatã, care apartine lui Dumnezeu Tatãl; el îsi spune Vicarul lui Hristos, în timp ce Fiul lui Dumnezeu n-are nevoie de vicar – El a înviat din morti si a zis: „iatã Eu cu voi sunt, în toate zilele, pânã la sfârsitul veacului” (Mt 28, 20); papa uzurpã rolul Sfântului Duh de a învãta prin toti succesorii apostolior, spunându-si infailibil în materie de credintã si de moralã – în timp ce Hristos a zis: „Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatãl, în numele Meu, Acela vã va învãta toate cele ce v-am spus Eu”. (In 14, 26)
  Iata pe cine asteapta cu dragoste, caldura si recunostinta, o parte din romanii rataciti de la dreapta credinta ortodoxa condusi de indrumatorii lor spre pierzanie.
  Patriarhul Daniel,slujbasii sai cu simbrie si toti Preotii lui Hristos, care au dezertat in mod rusinos, abjurand de la inalta misie pe care le-a incredintat-o Mantuitorul IISUS HISTOS, vor participa in corpore la sfasierea neprihanitei Ortodoxii.

  Sursa:http://www.nistea.com/BISERICA.htm

  Apreciază

  1. Papa nu poate proclama Sfinti pentru ca intre erezie si sfintenie e o prapastie de netrecut, o incompatibilitate absoluta. Poate savarsi un ceremonial fara valoare. Dar papa cu ai lui pot ridica Sfinti in Sfanta Biserica Ortodoxa, prin persecutie si mucenicie, cum s-a mai intamplat in istorie. Au facut-o in Athos, au facut-o si la noi (Sfintii nasaudeni, bunaoara} Un exemplu comic si ciudat este cel al Ioanei d’Arc: au ars-o pe rug pentru vrajitorie si apoi au ,,beatificat-o”! Cine ce mai intelege din aceste lucruri bizare?

   Apreciază

 2. Sa fie blagoslovit cuvantul Sfintiei Voastre Parinte Vasile!
  Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat la sfarsitul anului trecut,că textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat, urmând ca versetul „nu ne duce pe noi în ispită” să devină „nu ne abandona/nu ne lăsa să cădem în ispită”.
  Datorita reactiilor negative, se pare ca fiecare tara catolica va lua decizia cuvenita la timpul sau.
  „Este destul de înfierbântat să se spună că se modifică rugăciunea. Vaticanul nu face nimic, este la latitudinea fiecărei ţări”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.
  În luna august 2018, la întâlnirea cu tinerii la Circo Massimo, la Roma, printre altele, Papa Francisc spunea: „Ar putea oare Dumnezeu Tatăl să ne ducă în ispită? Ar putea să-i înșele pe fiii săi? Cu siguranță că nu. De aceea, traducerea adevărată este aceasta: Și nu ne lăsa să cădem în ispită!”
  Vasile Bănescu, reprezentantul (BOR), spune că schimbarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru“ de către Biserica Catolică este bine-venită, întrucât este o îmbunătăţire a traducerii textului original al rugăciunii. „Cred că mai degrabă vorbim de o îmbunătăţire a traducerii acestui text, ceea ce este un lucru bine-venit ca orice traducere care este îmbunătăţită. Este greu de spus dacă şi pentru creştinii ortodocşi se va întâmpla același lucru“, a declarat pentru Adevărul, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.
  Spune ereticul papa Francisc in 2016,”evreii si crestinii trebuie sa se simta frati”…..sau evreii sunt „fratii mai mari”,cum spunea papa Ioan-Paul al II-lea.
  Probabil Mitropolitul Teofan,insufletit de discursul papei, s-a dus in sinagoga, ca sa fie alaturi de „fratii mai mari”, impreuna cu totii,dansand la sarbatoare.

  Apreciază

  1. Papa isi poate permite orice. Dupa cat ,,bine” a facut, ce mai conteaza faptul ca modifica Rugaciunea Tatal nostru si implicit Sfanata Scriptura? Interesant este textul in limba latina: ,,Et ne nos inducas in tentationem”, ceea ce justifica ,,si nu ne duce pe noi in ispita”, iar talcuirea corecta aseaza lucrurile in matca lor. Si mai interesant e faptul ca versiunea papei o aud de multi ani rostita de sectari. Nimic nu-i intamplator. Bine spuneau inaintasii nostri, sa ne pastram cartile vechi, pentru ca cele noi vor fi falsificate in chip grosolan. Nu se putea ca Patriarhia, prin Banescu, sa nu sustina aiureala papei.
   Dumnezeu cu noi si nimeni impotriva noastra.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: