Ce daruri de suflet oferim?

Cu intențiile cele mai bune, vă destăinui câteva gânduri, în vederea desăvârșirii mărturisirii Credinței Ortodoxe. Constat că apar icoane în care mâna dreaptă a sfântului nu binecuvântează în numele Preasfintei Treimi, ci are alte semne. Astfel, am întâlnit icoane în care mâna dreaptă a a sfântului are degetul mic și arătătorul perfect întinse, motiv pentru care se aseamănă cu semnul ,,cornuta”!  Mai nou, am observat chiar și binecuvântarea cu patru degete unite, care este catolică! Binecuvântarea cu trei degete este în numele Preasfintei Treimi și în semn de supunere față de Dumnezeu. Binecuvântarea cu patru degete se face și în numele Papei și în semn de supunere față de Papa! Au apărut, de asemenea, veșminte preoțești cu cruce întoarsă și cruci cu forme ciudate, cu brațele despicate sau cu două sau trei brațe paralele. Crucea cu trei brațe paralele este crucea lui Baphomet, iar crucea întoarsă este satanistă!

Mulți nu sunt atenți la aceste detalii și cumpără pentru biserici icoane, veșminte sau cruci care nu sunt caracteristice Ortodoxiei.

Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!

Lucreția P.

7 gânduri despre „Ce daruri de suflet oferim?”

 1. Sfinți sunt și:pr.Arsenie Boca,Ilarion Argatu,NIL DOROBANTU,VISARION IUGULESCU,DUMITRU STANILOAIE,Ioan Iovan.Cine blamează acești sfinți care și ei au fost în închisori e mare hulitor și încă mai au timp sa se căiască pt ce au facut.Incetati cu hula.

  Apreciază

 2. Și mai aduc aici pomenirea unui alt mare sfânt al neamului românesc:Este vorba de Gherontie cel Nebun pentru Hristos înmormântat la mănăstirea Tismana.Apoi,un alt mare sfânt e părintele Gherontie Puiu de la man.Caraiman.Incetati cu hula pentru că pentru păcatele voastre ne bate Dumnezeu pe toți.
  Pentru că e vorba de sfinți neștiuți as vrea sa aduc în amintire câțiva pe care îi știu numai după numele de botez și localitatea lor:Iuliana din orașul Victoria_Brasov care a mucenicit prin sfințenie având o boala terminala_tetraplegie generala completa.Am cunoscut o personal.As vrea sa vin cu detalii despre aceasta mare,foarte mare sfântă dar pe atât de neștiută într-unul din comentarii.
  As vrea să pomenesc de fratele sa zic Nebun pt.Hristos Ioan de la man.Afteia jud Alba.
  Un alt sfânt.E vorba de Ioan din Brăila ,un mirean drept-credincios care a mucenicit până prin anii 90 și ceva printr o boala crunta și casa unde locuia era loc de pelerinaj.Veneau la el oameni din toate partile pt că era inaintevazator.Pe atunci nu era net și telefonie mobila dar se vuia despre el.Si au mai existat preoți de parohii care au fost sfârșiți prin parohiile lor șicanați continuu de partid.Unii din ei au murit în perioada comunistă;alții au murit recent.Aici e,sa zic eu o întreagă cutie a Pandorei.Nu vreau să îl uit pe părintele Codrea Corneliu de la parohia Cuv.Parascheva din orașul Victoria-Brasov.Ce chinuit și hărțuit de securitate a fost și în timpul și după comunism.
  Părintele Mihail de la biserica Din Groapa din centrul Sibiului.Un om hărțuit toată viața de securitate.

  Apreciază

   1. Aici e vorba de staretul Ioan de la m.Afteia de care ziceti.Insa Revolutia a prins manastirea cu o celebritate:pr.Ioan de la Afteia.Acela nu era ieromonah si nici rasofor ci frate.Era un fel de Nebun pt.Hristos.Era inaintevazator.Nu dormea pe pat deloc ci avea un sicriu si in el dormea.As spune mai multe dar nu am timp.Soferul mitropolitului Andrei de Cluj cel care a circulat zeci de ani cu masina arhiepiscopului Andrei cand era la Alba fara permis si pe urma a devenit purtator de cuvant al politiei capitalei cand a fost scandalul acela mediatic in 2018 a fost frate la man. Afteia pana in 1991.Se numeste Augustin Capalnas.

    Apreciază

 3. O altă mare sfântă e maica ROZINA din Cochirleanca-Buzau,o creștină mireancă ucenica părintelui Visarion IUGULESCU.Am cunoscut o personal.As vrea sa am timp sa scriu despre ea cum a chinuit o necredinciosul ei tata.Si cate „Filoftei” creștine nu au sfințit in căsniciile lor pământul românesc.
  Am cunoscut și viața unei creștine pe nume Maria dar din mărturisirile soțului ei făcute mie personal,Vasile care a băgat o in rai cu bătăile lui.Bea și desfrâna.Era șofer de director de fabrica și până la urmă s a căit.E fila de pateric aici.Poate oi avea timp sa scriu și de ei.

  Apreciază

 4. Alti doi mari părinți preoți de parohii care au strălucit cu misiunea și suferința lor sunt:părintele Gheorghe Tabra din Alba Iulia și Toma din Cugir jud.Alba.Numai sa am timp sa scriu despre ei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: