Calea cea mai rea

De foarte multe ori au venit la mine, pentru sfat duhovnicesc, tineri care se declarau a fi prieteni. După ce discuţia avansa, îmi dădeam seama că relaţia dintre cei doi, băiat şi fată, era o teribilă duşmănie. Şi le explicam: voi trăiţi în desfrâu, vă faceţi rău unul celuilalt, dacă mâine unul din voi moare, se duce în iad. Despre ce prietenie poate fi vorba între voi? Aveţi în faţă trei căi: 1. Va pocăiţi, vă cununaţi şi trăiţi în sfinţenia familiei ortodoxe; 2. Curmaţi păcatul, vă despărţiţi şi fiecare îşi urmează cursul vieţii sale; 3 Continuaţi să trăiţi în acest păcat greu, dar să nu aşteptaţi un deznodământ fericit. De cele mai ulte ori, tinerii plecau dezamăgiţi şi continuau să meargă pe calea cea mai rea.

Modelul acesta comportamental îl regăsim la scara arhierească. Când am întrerupt pomenirea ierarhilor care s-au întinat cu ereziile din Creta, am nădăjduit că îşi vor veni în fire, se vor dezice de acele erezii prin retragerea semnăturilor. După o vreme, văzând că nu se pocăiesc, le-am cerut să demisioneze şi să plece din scaunele episcopale, pentru ca Biserica să aibă posibilitatea să-şi aleagă păstori vrednici. Noi am zis, noi am auzit. Vajnicii noştri ierarhi rămâni neclintiţi în scaunele episcopale, în ereziile ecumeniste şi în privilegiile conferite de rang. Au ales, adicătălea, calea cea mai rea.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Calea cea mai rea”

  1. Pr.Elpdie a recunoscut cand Emanuel Iscru i a pus intrebare despre nepomenire si nepomenitori.Foarte important:rog pe cei care au fost de fata cand i s a pus intrebarea parintelui sa posteze o inregistrare video sau numai audio sau sa ne dea un link pentru ca aici e la mijloc ortodoxia,mai.E foarte importanta sinceritatea omului care a spus ca e de acord cu nepomenirea si nepomenitorii dar ca qcesta nu poate renunta la pomenire pt ca va fi considerat in afara Bisericii si nu mai poate ajuta cu fundatiile.Nu e de condamnat.Atata poate si atat.El nu poate marturisi.Cred ca nu inseamna ca daca esti prooroc ,intr un fel ai si luminare de sus.Se poate sa nu ai luminarea de sus si atunci ramane valabila sentinta Sf.Ap.Pavel care ii pune pe invatatorii bisericesti mai presus decat proorocii fara a se lasa sa se inteleaga ca unii din ei au dreptate iar ceilalti ba.Pentru ca de cele mai multe ori nu persoanele inzestrate cu harisme speciale cum e pr.Elpidie au statornicit adevarurile Bisericii ba din contra,multi dintre cei care au pus umarul la ce s a statornicit in si de catre Biserica au fost si oameni fara viata sfanta .De aceea nu e corect cand spunem cuvintele:”respectam si tinem cu sfintenie tot ce s a predanisit prin Sfintii Parinti”.Cea mai corecta formulare pe care s o spunem la tot pasul,cand se cere e aceasta:”respectam si tinem cu sfintenie tot ce s a predanisit prin Sfintii Parinti SI MARII SCRIITORI BISERICESTI”.Atentie la detalii.

    Apreciază

  2. Mai corecta nu e formularea:”acceptam un Adevar UNIVERSA-VALABIL”Nu e corecta formularea,scartaie.Formula corecta este:”Adevar UNIC-VALABIL,ADEVAR SINGUR VALABIL,ADEVAR UNICAT-VALABIL”.De ce spun asta?Pentru ca curand se va intra in epoca antihristica si,conform acestei epoci tot ceea ce e considerat adevar,adevarat e numai pentru ca e universal,universal-valabil.Ceea ce e inselarea inselarii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: