Strigătul mut al copilului fără apărare

Tema avorturilor constituie problemă conştiinţei morale a omenirii întregi, întrucât priveşte însăşi viaţa omului, ca dar al lui Dumnezeu faţă de care fiecare este responsabil.
Extrem de emoţionantă este relatarea medicului american obstretician ginecolog Bernard Nathanson, fost director al unei clinici speciale de avorturi, care în decursul a doi ani a intreprins 60.000 de avorturi, folosind cele mai moderne mijloace tehnologice (ultrasunete, examinarea electronică a inimii fătului, embrioscopie etc.)

Pentru fundamentarea concluziilor sale, Nathanson a folosit filmarea cu ultrasunete a avortului unui făt de 12 săptămâni (3 luni). Video-caseta înregistrată, dovedeste că fătul presimte ameninţarea instrumentului ucigaş al avortului, care reiese din următoarele acţiuni:

 1. se mişcă într-un mod violent şi agitat;
 2. cresc bătăile inimii de la 140-200;
 3. deschide gura larg ca într-un strigăt: strigătul mut.

 

Astăzi concluziile medicului Nathanson au fost depăşite de medicina nucleară contemporană care constata urmatoarele:

 1. la 18 zile se face simţită bătaia inimii fătului şi se pune în funcţiune sistemul circulator;
 2. la 5 săptămâni se văd clar: nasul, obrajii si degetele fătului;
 3. la 6 săptămâni, începe să funcţioneze sistemul nervos, se distinge clar scheletul şi începe să funcţioneze stomacul, rinichii şi ficatul fătului;
 4. la 7 săptămâni (50 de zile) se fac simţite undele encefalice (undele encefalice constituie principalul criteriu pe baza căruia ştiinţa contemporană stabileşte dacă o persoană adultă continuă să se afle în viaţa). Micuţul copil are toate organele interne si externe definitiv conturate. Are ochi, nas, buze, limbă;
 5. la 10 saptamani (70 de zile), copilul nenăscut are toate caracteristicile pe care le vedem clar la copil după naşterea sa (9 luni);
 6. la 12 săptămâni (92 zile, 3 luni), copilul în pântecele mamei are toate organele sale definitiv conturate, chiar şi amprentele degetelor, nu-i lipseste decât respiraţia. La 3 luni, fătul are atâta viaţă încât reuşeşte să-şi întoarcă capul, să-şi schimbe expresia feţei şi să se mişte, să strângă pumnul, să găsească gura şi să-şi sugă degetul .
  Prin urmare, prin avort se omoară, cu premeditare, viaţa omenească, existenţa omenească, chiar dacă ea se află în stadiul cel mai de început.
  Romania este deja o ţară bătrână, şi bătrâne devin pe zi ce trece toate ţările creştine.
  Îngrijorator este şi faptul că România este ţara din UE cu cel mai mare număr de fete sub 15 ani care devin mame și a doua cu cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.Statisticile arată că, într-adevăr, în toate ţările din UE numărul adolescentelor care nasc a scăzut în ultimii ani. Nu şi în cazul segmentului de vârstă 10-14 ani, unde România conduce detaşat, mai arată sursa.

Dr. Gabriela Naghi

Publicitate

6 gânduri despre „Strigătul mut al copilului fără apărare”

 1. Medicul american, Bernard Nathanson, director al unei clinici în care se efectuau 30.000 de avorturi pe an, a realizat filmarea cu ultra-sunete a avortului unui făt de 3 luni. Filmul dovedeşte fără putinţă de tăgadă, că fătul simte apropierea ameninţătoare a instrumentului ucigaş. În acele momente, el se mişcă agitat, bătăile inimii cresc de la 140 la 200 pe minut şi, încercând parcă să se salveze, deschide larg gura, ca într-un strigăt de disperare, rămas, din păcate, fără ecou.

  Secvenţe din acest film, intitulat în mod sugestiv „STRIGĂTUL MUT”, au reuşit să convingă multe femei să renunţe la avort. Ne întristăm când auzim de războaie, dar ignorăm faptul că de-a lungul timpului avortul a curmat mai multe vieţi decât toate războaiele la un loc. El a devenit războiul discret şi acerb purtat pe câmpul de luptă al trupurilor noastre, împotriva celor mai inocente fiinţe omeneşti.

  În lume se fac anual între 30 şi 55.000.000 avorturi provocate (la cerere).

  Oficial, în România, între 1958 şi 2010 (perioada pentru care deţinem date) peste 21 de milioane de copii (21.330.519, spune statistica) au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau altei metode din cele tot mai sofisticate de curmare a vieţii.
  Prin avort, curmăm viaţa unui om însufleţit de Dumnezeu încă din momentul concepţiei. El este cu atât mai grav, cu cât constituie uciderea unei fiinţe umane aflate în imposibilitatea de a se apăra. Potrivit Revelaţiei şi învăţăturii Bisericii, Dumnezeu a avut o grijă deosebită: „omul nu apare la porunca, ci în urma unui sfat şi a unui act special al Sfintei Treimi, act exprimat de aghiografi prin termenul de plăsmuire şi de suflare de viaţă. Viaţa omenească nu este determinată doar de plăsmuirea omului din pământ, ci şi (sau mai ales) de suflarea viu-făcătoare a lui Dumnezeu”.
  Când Sfinţii Părinţi spun că omul a fost creat nestricăcios şi nemuritor,aceasta nu înseamnă că era cu neputinţă ca el să cunoască stricăciunea şi moartea. Pentru ca nestricăciunea şi nemurirea să-i devină pururea proprii, trebuia ca omul să păzească harul dumnezeiesc. Astfel, Sfântul Grigorie Palama scrie: „Dacă omul ar fi ascultat de porunca dată lui la început, stăruind în harul ce-I fusese dat, ar fi avut parte astfel de desăvârşita unire cu Dumnezeu şi ar fi devenit veşnic ca Dumnezeu, îmbrăcându-se cu nemurirea”.

  Este pentru prima dată în lumea medicală când relaţia medic-pacient nu are o finalitate normală, taumaturgică, de vindecare a pacientului, ci este o relaţie inversată, când cei doi pacienţi – mama şi copilul – se prezintă sănătoşi la medic, iar finalitatea este una patologică, unul din pacienţi – mama – se întoarce bolnavă acasă, iar cel de-al doilea pacient – copilul – moare.

  Apreciază

  1. Cand vad cifrele acelea, raman fara cuvinte. Cifrele sunt mult mai mari in realitate. Multe cazuri n-au fost inregistrate de statistici. Din aceasta cauza am ajuns un popor slabanogit, fara vlaga. Cum ar arata romanimea impodobita cu acei oameni daca n-ar fi fost ucisi?

   Apreciază

 2. O veste buna anuntata de sit-urile ortodoxe.
  „Mitropolitul”Epifanie a fost intronizat astăzi la Catedrala Sf. Sophia din Kiev, ca „Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraina” al bisericii schismatice ucrainene creată de Pseudo-Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului pe 15 decembrie.
  Niciun reprezentant al vreunei Biserici locale, alta decât Constantinopolul, nu a participat la aceasta ceremonie.
  Piața din fața catedralei era practic pustie, cu excepția jurnaliștilor și trecătorilor, si a numarului mare al fortelor de ordine, care se pregatisera pentru sosirea unui numar impresionant de sustinatori.
  Philaret Denisenko, „Patriarhul Onorific” al bisericii schismatice și figura principală în mișcarea schismatică din ultimii treizeci de ani, a lipsit de la ceremonia de intronizare , datorita starii sale precare de sanatate.
  Delegația Constantinopolului a inclus pe Mitropolitul Emmanuel al Galiei, care a prezidat „consiliul de unificare”, Mitropolitul Amfilohie al Episcopilor Adrianopol din Bisericile ucrainene din America și Canada și Staretul Alexios din Manastirea Xenofontos din Muntele Athos.
  Staretul Efrem al M.Vatoped, silit sa vina la porunca Pseudo-Patriarhului Bartolomeu,la ceremonie, a suferit ieri un atac de cord si a fost spitalizat de urgenta. Staretul Efrm a mai suferit o serie de atacuri de cord si o operatie pe inima, recent.
  Tot ieri ,Staretul Efrem a plecat pentru a continua tratamentul la o clinica din afara Ucrainei, dupa ce a primit la spital, vizita „Mitropolitului „schismatic Epifanie.
  La ceremonie a fost prezent și șeful bisericii greco-catolice ucrainene, precum și președintele Petro Poroșenko.
  Ceremonia poate fi urmarita aici:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: