Din nou, despre numărul satanic 666

Diavolul nu poate crea nimic. Are însă o extraordinară capacitate de a-L imita pe Dumnezeu, în sens negativ. Vrea să pervertească tot ce a creat Dumnezeu, cele despre care Sfânta Scriptură ne spune că erau ,,bune foarte’’. Rugăciunea bisericească spune despre om că Dumnezeu l-a ,,împodobit cu înfăţişare şi frumuseţe, ca pe o cinstită făptură cerească’’. Diavolul vine şi schimonoseşte frumuseţea oamenilor care, părăsind pe Creator, ajung în puterea lui. Strâmbă Legile Dumnezeieşti prin erezii pierzătoare de suflete, îşi pune slujitorii să semene ură, vrajbă, conflicte între oameni care sfârşesc adesea prin curmarea vieţii aproapelui. Privind evenimentele recente petrecute în Statele Unite, nu se poate să nu vedem mâna cea respigătoare a diavolului.

Numărul 666 face parte din creaţia lui Dumnezeu, ca oricare altul din lungul şir care începe de la zero. Nu e un număr rău în sine. Rău este că diavolul şi l-a apropriat fraudulos şi îl foloseşte ca simbol în lucrările sale malefice.

Să ne închipuim că trăim în anii celui de-al doile război mondial, într-un oraş oarecare. Dimineaţa, când ieşim pe stradă, vedem că pe toate clădirile publice flutură steagul german cu zvastică. Nu se poate să nu ne înfiorăm şi să nu ne punem întrebări, nu din pricina steagurilor cu zvastică, ci a celui pe care-l reprezintă. Aflăm în scurt timp că în cursul nopţii, trupele hitleriste ne-au ocupat oraşul. Înţelegem că de-acum suntem în puterea şi sub stăpânirea unui monstru al istoriei, Adolf Hitler. Aşa este si cu numărul satanic 666, nu e primejdios în sine, dar capătă valenţe malefice datorită celui care se află în spatele lui, diavolul, care l-a pervertit, luându-l ca semn sau simbol al său.

Sfântul Ioan Evanghelistul a văzut, în vremea când Dumnezeu i-a revelat cele scrise în Apocalipsă, exact lucrurile şi evenimentele prezente şi viitoare, şi vedem bine că realitatea se petrece aidoma celor scrise de Sfântul Apostol. Să ne gândim numai la numărul fatidic 666, menţionat în Apocalipsa 13, 18. E promovat cu toate mijloacele, în toate ocaziile, e înscris pe produsele care le cumpărăm, îl găsim la sataniştii care-şi practică ritualurile în locuri retrase. Până şi domnii care s-au adunat în Creta să strâmbe adevărurile lui Dumnezeu şi să-L trădeze pe Mântuitorul Hristos, şi-au ales data în care să se regăsească numărul diavolului: 16 06 2016. Vi se pare o întâmplare, o coincidenţă? Mie – nu.

Aş întreba, ca un naiv ce mă aflu: De ce Semnul Sfintei Cruci ne este mângâietor, aducător de bucurii, apărător, armă împotriva diavolului? De ce domnii înveşmântaţi în odăjdii bisericeşti – unii dintre ei – nu se însemnează cu Sfânta Cruce în toate momentele liturgice, ci fac nişte semne ciudate, de parcă ar alunga muştele, sau semnului lor îi lipseşte un braţ, deci nu e Cruce. Dragi bucureşteni, întrebaţi-l pe patriarhul Daniel.

Presbiter Ioviţa Vasile

ADDENDA

1.Prin grija Fratelui Mihai Străjeru, am primit acest link:  https://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/wcc-interim-general-secretary-meets-with-patriarch-bartholomew-i

Daţi clic pe el şi nu veţi avea nicio surpriză, doar faptul că românul Ioan Sauca, mai-marele cmb, poartă o cruce satanistă răsturnată, în vreme ce stă lângă confratele Bartolomeu din Constantinopol. Iertaţi, nu se mai poate accesa acel site, dar l-am salvat într-un fişier, însă, din păcate, nu ştiu posta imagini.

2.Urmărind Sfânta Liturghie pe un post local de televiziune, am constatat cu stupoare că preotul respectiv a eliminat Rugăciunea amvonului, ştiţi aceea care începe cu cuvintele ,,Cel ce binecuvântei pe cei ce Te binecuvântează pe Tine, şi sfinţeşti pe cei ce nădăjduiesc întru Tine…’’ A pus în locul ei o rugăciune improvizată, prin care cerea ca Dumnezeu să înceteze ,,noua boală’’ ce bântuie în lume, adică aceea falsă pandemie, inexistentă acum. Ce mijloc perfid de propagandă mincinoasă şi influenţare a bieţilor oameni naivi şi neinformaţi! În felul acesta, Sfânta Liturghie e erodată treptat, până când va fi substituită de cultul spurcat al antihristului. Doamne, Doamne, caută din cer şi vezi.

4 gânduri despre „Din nou, despre numărul satanic 666”

  1. In urma cu aprox 2-3 saptamini aflanduma in preajma pietei Progresul aflata pe sos Giurgiului din sector 4 al bucurestiului, voiam a intra sa mi cumpar cate ceva de acolo, toate intrarile au fost blocate, iar accesul se facea pe o singura usa, iar cine voia sa intre, ce termoscanare, direct scanare faciala
    Acum aud diverse zvonuri precum ca anumite persoane ce au fost termoscanate acuza arsuri pe locul unde au fost scanate

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă