Profeţia Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, despre sfârşitul veacurilor

Până la sfârşitul lumii, fiule, nu vor lipsi drepţii Domnului Dumnezeu, după cum nici lucrătorii satanei nu vor lipsi. În zilele cele mai de pe urmă, însă, adevăraţii slujitori ai lui Hristos se vor ascunde de oameni. Şi chiar dacă nu vor face semne şi minuni ca astăzi, vor călători necontenit pe calea cea strâmtă, cu toată smerenia. Aceştia vor fi în Împărăţia lui Dumnezeu mai mari decât părinţii făcători de minuni. În vremea lor nu va mai fi cineva care să facă semne minunate, deoarece, chiar văzându-l, nu vor vrea să se înţelepţească în luptele duhovniceşti.

În primul rând, cei ce vor şedea pe scaunele bisericeşti din toată lumea, vor fi cu totul străini şi nici idee nu vor avea despre virtute. Dar şi întâistătătorii monahilor vor fi la fel. Vor fi robii pântecelui şi ai slavei deşarte, încât vor fi mai degrabă sminteală pentru oameni decât pildă de virtute, deorece virtutea va lâncezi. Va domni peste tot iubirea de argint, dar vai de monahii care se vor desfăta cu banii.
Că aceştia vor fi urâciune înaintea lui Dumnezeu şi nu vor vedea faţa Domnului. Monahii şi mirenii vor da bani cu camătă şi nu vor vrea să-i înmulţească în Dumnezeu, prin milostenie la săraci. De aceea, dacă nu se lasă de această lăcomie, vor fi aruncaţi în Tartar şi în muncile iadului.

Deci atunci, cum am zis mai înainte, cei mai mulţi se vor rătăci în neştiinţă pe calea cea largă a pierzării.

Text selectat şi editat de Dr. Gabriela Naghi

7 gânduri despre „Profeţia Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, despre sfârşitul veacurilor”

 1. De ce promoveaza oculta doctrina ideologiei de gen?Pentru ca alfabetul evreiesc,limba ebraica nu cunoaste genul feminin si genul masculin.Genul neutru este in toata limba evreilor :citit si vorbit.De aceea,prin manipulare,evreii vor sa aduca lumea la iudaizare iar originea doctrinei cipului se afla la cei 2000 de pasi maximum pe care erau obligati evreii sa i faca in ziua Sabbatului.Originea sistemului actual cu politica restrictiilor si a controlului total se afla in Tora si legea mozaica unde veti vedea cate interdictii aveau evreii si cat de „teleghidati”erau la tot pasul de legi peste legi.Practic ,atatea legi aveau incat nu puteau sa mearga pe strada fara sa intrebe la tot pasul ca sa nu intre sub incidenta vreunei legi .Practic e impropriu sa i numesti popor teocratic.Inca de pe vremea lui Moise putem vorbi deschis de un popor de roboti,de masini care functioneaza numai ca sa respecte legi suprapuse.

  Apreciază

 2. Icoana Sf Gavriil Georgianul plange.Intr un timp foarte scurt incepe razboiul in Georgia care va culmina cu distrugerea totala a acestei tari de catre rusi.Sa fiti cu ochii pe stiri pe tema Georgia ca de acum aceasta tara va fi pe buzele tuturor.Aveti rabdare,pregatiti va sufleteste ca proorociile se implinesc sub ochii nostri.Obisnuiti va sa fiti uniti.Unitatea este singura rezolvare a tuturor chinurilor viitoare .Unitate si solidaritate.Vor fi cheile supravietuirii acolo cand va domni imposibilul.Cine nu renunta la individualism,la zgarcenie,avaritie,la a fi numai pentru tine,cine nu se va invata sa si imparta bucatica de paine si medicamentul si asternutul,sa stie clar ca nu vaccinul il va omora,ci individualismul lui.
  In cazul sechelelor vaccinului,sa stie oculta ca nu va reusi sa omoare oamenii pentru ca Dumnezeu in marea Sa milostivire a pregatit sa i tamaduiasca pe vaccinati,cu conditia sa recunoasca ca au gresit fata de El si fata de sanatatea lor.Singurul lucru care li se cere e sa nu l imite pe Iuda,ci pe Sf Ap Petru care a reactionat pozitiv imediat dupa greseala si a trait pe mai departe.Exista posibilitate de cainta,iertare si tamaduire.Spune mi :pe cine a alungat vreodata Dumnezeu cu piciorul cand a venit la El,a recunoscut ca a gresit si a dat cat de putin dovada ca nu mai face asemenea lucruri?Aratati un text din Sf Evanghelie unde Mantuitorul a respins pe cel care Ii cerea ajutorul.Faptul ca se ducea in lumea leprosilor si vindeca acolo chiar nu va zice nimic?Raspundeti voi.

  Apreciază

  1. Unitate si solidaritate=tu ca om,trebuie sa stii ca fara spirit de echipa,fara a trai in armonie cu comunitatea,fara a sti ca nu ne mantuim prin noi insine si fara a sti sa invatam ca trebuie sa impartim bucatica de paine cu celalalt nu exista supravietuire.Vremurile insele vor fi lectie de crestinism.Nu crezi,nu faci ceea ce tu crezi,nu poti supravietui.

   Apreciază

   1. Unitate=unitate de credinta.Nu traiesti in unitatea de credinta ortodoxa asa cum invata Sf Parinti si propovaduiesti si sustii cealalta credinta-ecumenista si te unesti cu ecumenistii- nu rezisti ,nu supravietuiesti pt ca esti altfel decat comunitatea crestin ortodoxa,nu esti in armonie cu Biserica,nu esti in armonie cu Dumnezeu;esti de capul tau.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: