De ce pseudo-sinodul din Creta s-a născut mort

Taman când să se împlinească cinci ani de la fatidica adunare din Creta, din 2016, ne trezim cu o  ,,sinaxă ortodoxă’’ cu pretenţii de sinod, la Sâmbăta de Sus. Dintru început ne-am dat seama că oamenii adunaţi acolo aveau sarcină să ridice ţinte false în faţa noastră, crezând că ne vom năpusti asupra lor şi nu vom scrie nimic despre sinodul tâlhăresc şi urmările sale nefaste pentru Biserică, vom lăsa deoparte referirile la ereziile şi schismele cu care ne cofruntăm. Nu intrăm în jocul lor şmecheresc-sacerdotal, ne vedem de ale noastre, întocmai cum ne-am propus cu ceva timp în urmă. Aşadar, revenim la cele anunţate în titlu:

1.Pentru că a fost pregătit şi convocat de ecumenişti, ca pas necesar spre unirea cu papistaşii şi celelalte comunităţi eretice, în vederea înfăptuirii ,,religiei’’ unice şi universale în care Dumnezeul Adevărului să fie substituit cu omul fărădelegii, antihristul.

2.Pentru că hotărârile lui au fost scrise dinainte, de mâini şi cugete ecumeniste, zisele dezbateri fiind un simulacru, menit să-i dea o aparenţă de normalitate şi legitimitate.

3.Pentru că ecumeniştii au stabilit data, durata şi locul de desfăşurare, Constantinopol, iniţial, schimbat cu Kolimbari (Creta), din motive de ei ştiute.

4.Pentru că, împotriva Sfintelor Canoane, ierarhii participanţi au fost selectaţi pe criterii de obedienţă şi fidelitate faţă de ecumenism. Episcopii cu cuget ortodox au fost împiedicaţi să partricipe, nu cumva să le strice socotelile. La toate Sinoadele Bisericii cunoscute în istorie, participarea a fost liberă şi deschisă tuturor ierarhilor.

5.Pentru că în cursul simulacrului de dezbateri, participanţii n-au avut drept de vot, acesta fiind acordat celor zece conducători ai delegaţiilor, adică întâistătătorilor. La încheiere, toţi ierarhii au fost constrânşi să semneze, 33 dintre ei refuzând.

6.Pentru că după Kolimbari sinoadele Bisericilor locale s-au reunit, iar episcopii care nu au participat au fost siliţi să semneze prevederile eretice, sub sancţiunea pierderii scaunelor episcopale. Să semnezi nişte documente la care nu ai avut nicio contribuţie şi nici măcar nu le-ai studiat cu atenţie, e o crasă inconştienţă.

7.Pentru că zisele lucrări au fost urmărite, supravegheate şi supervizate de papistaşi, care n-aveau îndreptăţirea să participe, fiind eretici şi schismatici.

8.Pentru că ordinea pseudo-sinodului a fost încredinţată serviciilor secrete americane! Aceasta denotă importanţa pe care au acordat-o ecumeniştii şi mai-marii lumii acestei adunări nelegiuite.

9.Pentru că zisele hotărâri sunt eretice, lucru de o gravitate extremă. S-a încercat ştergerea liniei de demarcaţie dintre Dreapta Credinţă şi erezii, ca pas necesar pentru unirea Ortodoxiei cu comunităţile eretice şi schismatice, fără ca acestea să se pocăiască şi să revină în Biserică.

10.Pentru că ecumenismul a fost introdus oficial în Biserică. Acesta e colecţia tuturor ereziilor şi rătăcirilor lumii, pan-erezie, după cum a definit-o Sfântul Iustin Popovici.

11.Pentru că s-au încălcat cu brutalitate Sfintele Canoane, pe care participanţii au făgăduit la hirotonirea lor că le vor păzi până la sfârşitul vieţii. Amintim aici căsătoriile nelegiuite mixte. Cum să administrezi Sfânta Taină a Cununiei unei persoane care nu crede în ea şi nu are Botez valid? 

12.Pentru că patru Biserici naţionale au refuzat să participe şi să fie părtaşe la aceste fărădelegi. Pun în fruntea lor Biserica Antiohiană, ca Patriarhie Ecumenică. Urmează Sfânta Biserică Rusă, cea mai numeroasă din Ortodoxie, însumând aproximativ trei sferturi ale acesteia, socotind numărul credincioşilor şi al ierarhilor. Bisericile Bulgariei şi Georgiei sunt celelalte două care au refuzat să participe şi să se întineze cu erezia.

De cinci ani de zile, ierarhii ecumenişti stau în jurul unui cadavru intrat în descompunere şi încearcă să-l resusciteze, iar pe noi să ne convingă de binele imens pe care ni-l aduce acest cadavru, apărut pe lumea aceasta în anul 2016, în Creta, localitatea Kolimbari.

Presbiter Ioviţa Vasile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: