Sfântul Cuvios Parintele nostru Justin Pârvu: Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simţi harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău

Acum s-au înmulţit bolile psihice, organice, demonizările. Apoi nu erau atâtea construcţii, atâtea vite, atâta lume. Pe lângă acestea mai sunt şi ispitele supratehnicii, sistemele acestea extraordinar de ascuţite care pătrund până în a-ţi cunoaşte şi gândul. Și, când ti-a prins gândirea, aici este şi partea sufletească. Iar când a intrat pe firul acesta satana, nu mai este deloc uşor. Este o luptă împotriva sufletului”.

Acum nu vezi ce fac? Dacă vrei sa ai un serviciu mai bun, trebuie să te înscrii în loja masonică, să te lepezi de Hristos. Și, iată, acestea toate sunt încercări şi ispite şi greutăţi care ne fură de la adevăratele ţeluri ale trăirii noastre. Acestea aduc la zero, viaţa duhovnicească. (…)  Noi cu noi trebuie să fim într-o unitate cât se poate mai apropiată, să ne ţinem aşa cât mai aproape unul de altul, să putem rezista aşa mai uşor. Să nu ne dispersăm, să nu ne lepădăm, să nu trădăm, … să nu ne batjocorim, într-un cuvânt”.

Este nevoie de multă rugăciune, căci rugăciunea întreţine buna noastră înţelegere. Acum, însă, ne îngrijim mai mult de cele materiale decât de cele duhovniceşti. Inainte, fortele răului erau legate cu rugăciunile marilor trăitori; rugăciunea lor avea o mare putere. Si încă n-a slobozit Dumnezeu puterea Satanei, căci lumea este nepregătită… Forţa diavolului stă în patimile şi relele noastre”.

Vor veni vremuri şi mai grele. Prigoanele, puşcăriile, schingiuirile şi tot calvarul îndurat de noi în timpul comunismului au fost uşoare pe lângă ce va urma. Si va fi foarte greu să-ţi menţii credinţa şi s-o treci generaţiilor următoare, aproape la fel de greu ca acum 2000 de ani. Acum şi mirenii trebuie să aprofundeze rugăciunea din inimă, pentru că va fi singura noastră izbăvire – rugăciunea din inimă. Pentru că în inimă este rădăcina tuturor patimilor şi acolo trebuie să lucrăm. Până acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau înainte, nu va fi de ajuns. Dacă nu vom avea rugăciune cu străpungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru că au metode nevăzute de reeducare a minţii.

Astăzi mi se pare că nepăsarea este cel mai greu păcat. Nu mai simţim nimic la rugăciune, nu avem lacrimi de pocăinţă. Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simţi harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputinţă de ales între bine şi rău. Vor fi mari înşelări şi numai harul lui Dumnezeu ne va putea izbăvi de ele. Aşadar, rugaţi-vă, rugaţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul lui Dumnezeu. Dacă nu ne rugăm şi perseverăm în lenevia și nepăsarea noastră, fără pocăință, atunci este posibil să pierdem instinctul îndreptării. Să ne ferească Dumnezeu să pierdem instinctul îndreptării!

(Ne vorbește Părintele Justin, Petru Vodă, 2011, pp. 210-211)

Selecţie şi editare: Dr. Gabriela Naghi

12 gânduri despre „Sfântul Cuvios Parintele nostru Justin Pârvu: Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simţi harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău”

 1. Cei care vor avea harul discernamantului.
  Gazul nu scade presiunea la minus 10 grade.2.Se vede ca e o conspiratie bine organizata contra populatiei civile,conspiratie care actioneaza perfect organizat si simultan.3.Nu a fost si nu e seceta.4.Secretizarea problemelor energetice nationale arata ca masoneria opereaza contra populatiei perfect organizat.5.Acum masoneria actioneaza in acelasi gand si in prostia lor ei cred ca actiunile lor pot fi pe mai departe lejer ascunse.6.Tontii nu si dau seama ca prin felul cum procedeaza practic se desecretizeaza gandindu ne doar la efectele sociale care vor fi declansate de actiunea MASON 2022.7.Si nu in ultimul rand,practic,asa se autodistrug masonii comportandu se asa.
  Pana generală de curent este iminentă la primul ger care va lovi România, avertizează specialiștii din domeniul energetic. Și asta pentru că nu există resurse suficiente pentru a acoperi un vârf de consum. Mai mult, pentru a ascunde situația dramatică în care a fost lăsată țara noastră, Guvernul a decis, în premieră, să secretizeze măsurile privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a Sistemului electroenergetic național.


  Virgil Popescu a secretizat măsurile de siguranță energetică pentru iarnă

  România se află deja la limita de avarie a sistemului energetic național, iar autoritățile au decis să ascundă acest lucru, secretizând, pentru prima oară, măsurile privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a Sistemului electroenergetic național, precum și măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului electroenergetic național pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.

  ”Anexa nr.2, care conține informații sensibile din punct de vedere comercial, puse la dispoziție de operatorii economici din sectorul energetic, nu se publică în Monitorul Oficial și se comunică doar instituțiilor/autorităților publice și operatorilor economici interesați”, se arată în motivarea Hotărârii de Guvern. Până în acest an, însă, toate informațiile referitoare la prognoza consumului și a vârfului de consum, precum și producția prognozată, detaliat, pe capacități de producție, erau publice. ”Este primul an în care este secretizat programul de iarnă pe care îl face Ministerul Energiei și unde trebuia să vedem exact care sunt stocurile de combustibili pe fiecare capacitate în parte, indiferent că vorbim de apă, de cărbune, de gaz. Dacă nu secretizau confirmau, practic, ceea ce știe toată lumea din domeniu, că avem o mare problemă”, ne-a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

  Gerul stinge lumina

  Acum avem toate premizele pentru apariția unei pene generale de curent, lipsește doar conjunctura, care este gerul, ne mai spune Cristian Iștoc. ”Eu sunt convins că va apărea blackout-ul energetic atunci când o să vină și gerul, pentru că secetă deja avem și nivelul din lacuri nu o să suplinească deficitul, acolo avem și capacități mici de producție. Capacitățile mari le avem pe râuri, pe Dunăre, pe Olt, iar acolo nu poți să crești și să scazi producțiile, pentru că nu poți să-ți faci rezerve. Când a venit gerul, iese gazul, pentru că se reduce presiunea la minus 10 – minus 15 grade Celsius și atunci o să fie o problemă, că nu o să avem nici vânt, nici soare. Am văzut acum că rezerva în lacuri este de doar 70%, pentru că nu am avut de unde produce energie și a trebuit să uzinăm apa. Tot 70% avem la gaze, deci nu avem depozitele pline. Iar dacă ai numai 70% rezervă la gaze ai și presiunea mică în punga aia de gaz. În plus, nu mai avem nici capacități pe cărbune de rezervă, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc.

  Acesta susține că, în momentul în care apare vortexul polar în România, apare și în țările din jur, deci nu va avea cine să-ți dea energie electrică în momentul ăla. Totodată, cine are capacități pe gaze tot va avea o problemă cu alimentarea grupurilor din cauza presiunii scăzute la gaze, iar cine o să aibă ce să pună în loc o să aibă pentru el, nu și pentru export, mai spune Cristian Iștoc.

  Autoritățile recunosc deficitul

  Directorul Dispeceratului Energetic Naţional, Virgiliu Ivan, a recunoscut că, în perioadă de vârf de consum, va trebui să mai importăm 3.000 de Mw, însă vârf de consum va fi și în statele cu care suntem interconectați, astfel că nu vom avea de unde să acoperim deficitul. ”Virgiliu Ivan a spus că blackout-ul este doar dacă rămân jumătate din consumatori fără energie electrică, deci dacă avem 21 de județe fără curent nu este blackout. Și a mai arătat că se revine cu alimentarea în 6 ore, dar în șase ore se revine cu alimentarea Sistemului Energetic Național, nu cu alimentarea ultimului consumator. Altfel, degeaba dăm drumul într-o regiune, apoi oprim curentul și dăm drumul în altă regiune, numai ca să nu legăm două săptămâni la consumatori”, a afirmat președintele Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc.

  Răspândiți:

  Apreciază

  1. Asa-i!
   Nu va fie frica!
   Tu, ateule, stii ca materia este in continua miscare… dar nu vrei sa stii ca mișcarea este data de Dumnezeu, de la banalul virus pana la cea mai dezvoltată fiinta din Imparatia Sa…

   Apreciază

 2. In saptamanile urmatoare veti auzi la:televizor,radio si la serviciu in multinationale ca rezervele mondiale de petrol,gaze si carbune sunt epuizate si ca din cauza consumului excesiv de petrol ,gaze si carbune s-a ajuns in situatia asta care”nu se va mai redresa niciodata”.Toata mass-media mainstream va urla din zece in zece minute aceasta minciuna si toata lumea care asteapta sa le pice in gura de la guvern va crede din suflet aceasta mare minciuna.

  Apreciază

 3. Vom scapa de el.Se va duce dupa Gurie.Asa face Dumnezeu resetarea Bisericii.Adica curatenia de ecumenisti,de cei care nu-I fac voia,asa cum ii spunea Sf.Porfirie mitropolitului Neofit de Morfou.

  Apreciază

 4. Îi curata Dumnezeu și pe aceștia. Se curata și singuri.Problema e ca nu se găsesc ierarhi ortodocsi care sa ajute sa reabiliteze preoți răspopiți inainte de 2016 din nimic doar pt. ca nu au dat.Consistoriile eparhiale numai din aceștia au caterisit.Cum pot fi recuperați? E vreo solutie la ora aceasta.Eu nu cred ca a sluji pe mai departe poate fi un răspuns. Ferească Dumnezeu.Și intr-adevăr e nevoie de preoți. Sau așteptați sa moara oameni în cascada (ceea ce se va întâmpla de la vaccinuri după 15 decembrie) ca sa va dați seama ca e nevoie masiv de preoți. Dar va fi mai greu atunci pe ca în vacarmul acela cine va mai avea timp și răbdare sa cerceteze pe indelege cauza caterisirii respectivului și se va merge cu repede-înainte cu reabilitării. Pacostea e ca reabilitări in masa vor face ecumenistii.Ce te faci ca nu vei găsi ierarhi ortodocși care sa repună în drepturi pe preoții năpăstuiți care sunt 80 la suta din caterisirile din toată tara efectuate ÎN PERIOADA 2010-2015 în toate centrele eparhiale.Statistica aceasta este foarte foarte clara și se prea știe de ani buni acest lucru.Din punctul meu de vedere preoții caterisirile în perioada 2010-2015,majoritatea covârșitoare, cred sa fie mai mulți de 80 la suta sa intre în categoria deținuților politici,statut preoțesc asemănător sfintiilor mărturisitori din perioada comunista care,la fel ca și categoria de care vorbesc,au suferit caterisirile pe banda rulanta și din pix,deosebirea ca pe vremea aceea caterisirile veneau de la sinod fără Cosistorii, pe când cele ale deținuților politici de azi au fost tot din pix și pe banda rulanta numai ca au trecut formal prin Consistorii ca sa se dea credibilitate numai ca sa nu mai sune a regim salinist

  Apreciază

 5. Preotii care au fost caterisiti din 2016 in coace desi ii numim preoti marturisitori,tot detinuti politici sunt.Deosebirea e ca detinutii politici de dinainte de 2016 nu pot sluji iar cei din 2016 in coace pot sluji.In cazul celor cu caterisire validatotdeaunapt ca s-a facut inainte de Creta,desi este radere de capete in toata regula,pacat strigator la cer,camata,asuprire,napastuirea multor drepti si masacru de vieti omenesti distruse pe totdeauna,ce se poate face?Ei striga dreptate de la Dumnezeu in sensul re-darii dreptului lor de slujire si nimic altceva si ma doare inima cand vad ca multi napastuiti de acest fel,oriunde merg,oriunde se angajeaza toti angajatorii si ingajatii ii trateaza ca pe puscariasii care au facut ei ceva,sunt urmariti de propriile familii si parati la securitate ca pe niste dusmani ai poporului,ca pe niste boschetari fara statut social si oameni in care sa nu mai aiba nimeni niciodata incredere.Multi din ei vor sa plece la Domnul internandu-se la ATI ca sa-i omoare aceia ,ca li s-a acrit de viata asta.Nu se gaseste nimeni sa le asculte povestea vietii lor prin ce au trecut in talharele si inchizitoarele Consistorii care te iertau numai daca dovedeai faptic nu ca te indrepti,ci daca te angajezi ca dai?Nu conta daca te imprumutai de la banca cu riscuri si pe viata sau daca te imprumutai de la camatari care te scalpau daca nu te achitai.
  Stiati ca ramanerea pe post si nu transferul la o parohie mai buna se stia de toata lumea ca in toate eparhiile era miliardul?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: