Când munții mărturisesc adevărul…

Tocmai am aflat că s-a rupt șoseaua care duce la Mănăstirea  Frăsinei. Unii s-au grăbit să spună că totul s-a întâmplat din cauza ploilor, alții cred că de vină sunt camioanele cu remorci supraîncărcate cu lemne care circulă pe această șosea. Eu cred că Dumnezeu a dat un răspuns celor care s-au rugat în această perioadă ca Dumnezeu să arate de partea cui este adevărul la Frăsinei. Până acum n-a plouat? Până acum n-au trecut mașini de mare tonaj pe acolo?

În timp ce o mulțime de creștini au rămas fără duhovnici, unii au încercat să ne convingă că trebuie să acceptăm documentul-blestem și să ne conformăm… Dacă la Sinodul din Creta nu s-a întâmplat nimic rău, e ,,normal” pentru aceștia că nici la Frăsinei nu s-a întâmplat nimic rău! Și, uite-așa, miopia se transformă încet și sigur în orbire până când îl vor accepta și pe antihrist! Unde? În biserica oficială ortodoxă, așa cum s-a profețit! Însă avem nădejdea că porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos, adică Dumnezeu va găsi soluții pentru cei care vor căuta sincer mântuirea.

Aflu cu stupoare că IPS Irineu a trădat Ortodoxia atât la Balamad în 1993, cât și la Creta în anul 2016! La Balamad s-a recunoscut monofiziților statutul de biserică, iar la Creta li s-a recunoscut statul de biserică și celorlalte confesiuni! Adică s-a călcat în picioare Crezul ortodox!!! Majoritatea preoților tac și îndeamnă lumea la supunere pe care acum o numesc ascultare! Și îi pomenesc de zor cu slugărnicie pe cei care ar trebui să învețe cuvântul adevărului ca și cum chiar ar face acest lucru! Iar Patriarhul Bartolomeu îl pomenește și pe Papa! Se poate întâmpla ca la unele hramuri să fie mai importantă prezența ,,stăpânului” decât sfântul prăznuit! Se lucrează peste capetele noastre! De aceea, nu trebuie să ne mire că preoții care semnalează erezia și nu-i pomenesc pe trădători sunt caterisiți!

Aflu, de asemenea, că părintele Chiril, cel care ar fi trebuit să fie stareț după mutarea la Domnul a Starețului Neonil, conform dorinței acestuia, a fost izgonit din mănăstire de către IPS Irineu  călcându-se astfel în picioare rânduiala lăsată de Sfântul Calinic și statutul de mănăstire independentă care își alege singură stareții! Dacă ar fi avut evlavie la Sfântul Calinic, IPS Irineu ar fi respectat întocmai toate rânduielile lăsate de către acesta. Dar IPS Irineu a folosit doar numele Sfântului Calinic pentru a bifa încă un punct din agenda sa impusă de globaliști: distrugerea Mănăstirii Frăsinei!

Surparea șoselei ce duce la Mănăstirea Frăsinei,  pe care eu o numesc minune, ar trebui să le dea de gândit atât globaliștilor care l-au școlit pe IPS Irineu în străinătate, cât și mitropolitului. Biserica luptătoare și cea triumfătoare se roagă acum pentru ca Dumnezeu să nu permită distrugerea Ortodoxiei în România, așa cum se întâmplă prin alte părți. Capul Bisericii este Hristos, iar noi, mădularele ei, facem după putere ceea ce El ne-a învățat:

,,Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă. Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.” ( Matei, 17, 20-21)

Și iată că muntele a mărturisit adevărul încurcându-i pentru o vreme afacerile mitropolitului Irineu! Oare va înțelege că e timpul să se pocăiască pentru relele făcute? Oare va înțelege că blestemul rostit se întoarce împotriva lui și că Dumnezeu i-a trimis acum o avertizare? Cum să-i îngăduie Dumnezeu să hulească numele Preasfintei Treimi pentru a interzice prin blestem chiar săvârșirea Sfintei Liturghii?

Să continuăm rugăciunea pentru a se face voia lui Dumnezeu la Mănăstirea Frăsinei și în toate locurile în care ortodocșii sunt prigoniți! Și să credem cu tărie că Dumnezeu este cu noi dacă și noi suntem cu El în tot ce facem!

Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne pe toți să facem voia Ta! Amin!

Sora Pelaghia

Recomand cu căldură predica excepțională a unui Preot cu cuget ortodox, Părintele Dan Popovici de la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare, Someșul Cald, județul Cluj.

9 gânduri despre „Când munții mărturisesc adevărul…”

  1. Eu cred că patriarhul și episcopii ai Bisericii Ortodoxe Române sunt niste impostori . Mă îndoiesc de Ciubotea și de faptul că ar fi fost cândva încreștinat/botezat .
    Pe ăștia cine știe de unde i-a adunat securitatea comunistă și masoneria, i-a pregătit și infiltrat în rândul creștinilor ortodocși ! Dacă vreunul dintre ei ar avea frică de Dumnezeu și s-ar pocaii , ar trebuii să declare public că a fost satanist și impostor , nici măcar monah nu ar mai trebuii să fie , ci ca simplu mirean să se pocăiască .
    Și la Mănăstirea Frăsinei de ceva vreme s-au infiltrat ceva eretici cum a fost „părintele ” yoghin Ghelasie , lăudat nu de multa vreme de fostul stareț Ioanichie .
    Dar pentru că la Mănăstirea Frăsinei încă se mai respectau ceva rânduieli de la Sfantul Munte Athos , încă mai erau sataniștii deranjați ,de aceea au tăbărât acum să răstălmăcească ce mai era din rânduiala ortodoxă de la acea mănăstire .

    Apreciază

Lasă un comentariu

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă